Τα ΜΑΤ εκκένωσαν την ΕΡΤ, παρουσία εισαγγελέα

Με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση, και με παρουσία εισαγγελέα, στις 04:20 τα ξημερώματα, αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, αφού είχαν περικυκλώσει το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, μπήκαν στον προαύλιο χώρο και στο κτίριο και απομάκρυναν τους 50 εργαζόμενους, οι οποίοι εκείνη την ώρα βρίσκονταν εντός του κτιρίου και εξέπεμπαν πρόγραμμα.

Όπως προέκυψε αργότερα, την παρουσία εισαγγελέα σε ρόλο διαπραγματευτή ζήτησε αργά τη νύχτα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η ΓΑΔΑ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να γίνει η επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, στην Αγία Παρασκευή, χωρίς να σχηματιστεί δικογραφία και χωρίς να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Τέσσερις εκ των ατόμων που βρίσκονταν την ώρα της επέμβασης εντός του Ραδιομεγάρου, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, και ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων, Νίκος Τσιμπίδας, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στον αέρα, προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αλλά μετά τις 08:00 της Πέμπτης αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με την παρουσία εκπροσώπου των πρώην εργαζομένων, γίνεται καταγραφή των μηχανημάτων της δημόσιας περιουσίας, ώστε να διαπιστωθεί αν λείπει κάτι από τον εξοπλισμό και σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Έξω από το Ραδιομέγαρο, βρίσκονται -μεταξύ άλλων- η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν σταδιακά τους συγκεντρωμένους προς την πλατεία Αγίας Παρασκευής, ώστε να μη σχηματιστεί πυρήνας διαδηλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι μια ομάδα πρώην εργαζομένων είχε καταλάβει το ραδιομέγαρο από τον Ιούνιο, οπότε και είχε μπει λουκέτο στην ΕΡΤ, και έκανε χρήση των εγκαταστάσεων, εκπέμποντας πρόγραμμα στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Eργαζόμενοι της ΕΡΤ και πολίτες που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους.

To μήνυμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ:

"Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.

Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας.

Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.

Όταν τα τηλέφωνα σιγήσουν, αυτό που θ” ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση και τη θέασή σας"!

Ο αρμόδιος υπουργός, Παντελής Καψής, ερωτηθείς σχετικά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δήλωσε άγνοια για την επιχείρηση, χωρίς να θελήσει να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.   

 

 Η επιχείρηση ξεκίνησε από τις 04:15 της Πέμπτης με τη συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών, στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου, για να απομακρύνουν τον κόσμο. Από τον χώρο έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Λίγο πριν τις 8 αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αυτήν την ώρα έχει ξεκινήσει καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονται τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί σχετική άδεια.

Παράλληλα, εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο Ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση.

Εξαιτίας της επέμβασης και τα δύο ρεύματα της οδού Μεσογείων είναι κλειστά.

Διαβάστε ακόμη - Άδωνις: Εύγε για την εισβολή στην ΕΡΤ

Δεν επιτρέπουν σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μπουν στην ΕΡΤ

Στρατούλης: Μαύρη επιχείρηση μέσα στη μαύρη νύχτα

ΕΣΗΕΑ: Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της δουλειάς

Τζάκρη για ΕΡΤ: Η χώρα μας κυβερνιέται από email της τρόικας