Δεν επιτρέπουν σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μπουν στην ΕΡΤ

Στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ βρίσκονται αυτή την ώρα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ τους η Ειρήνη Φωτίου, ο Ν. Βούτσης, η κ. Χαραλαμπίδου, ο Δ. Στρατούλης, η κ. Βαλαβάνη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι βουλευτές θέλουν να μπουν στο ραδιομέγαρο αλλά δεν τους επιτρέπεται μέχρι αυτή την ώρα από τον εισαγγελέα που βρίσκεται στην είσοδο.

"Δεν μας άφηναν επί 2,5 ώρες να προσεγγίσουμε το ραδιομέγαρο. Καλούμε τον κόσμο να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Είναι έξω από κάθε λογική να απαγορεύουν την είσοδο στο Ραδιομέγαρο ή την πρόσβαση σε αυτό, που ήταν ο ναός της ενημέρωσης εδώ και χρόνια. Ο εισαγγελέας κρύβεται, λέει ότι δεν είναι υπεύθυνος για την επιχείρηση. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και θα ζητάμε διαρκώς να μπούμε στο Ραδιομέγαρο" δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

"Παράνομη και πραξικοματική ενέργεια" και "μαύρη επιχείρηση μέσα στη μαύρη νύχτα" χαρακτήρισε, στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, την επιχείρηση εκκένωσης των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για "μαύρη επιχείρηση μέσα στη μαύρη νύχτα" και ανέφερε πως αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή έχει ζητήσει ενημέρωση για την επέμβαση των ΜΑΤ.

"Σαν τους κλέφτες στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που δίνουν αγώνα", πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη πράξη των απώθηση των συγκεντρωμένων.

Για παραλογισμό της κυβέρνησης που κάνει πραξικόπημα εναντίον του εαυτού της έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μετά την επέμβαση της αστυνομίας τα ξημερώματα.

"Η κυβέρνηση έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο παραλογισμού που κάνει πραξικόπημα εναντίον του εαυτού της και εναντίον της νομιμότητας. Κάποιοι θα ντρέπονται εσαεί και θα λογοδοτούν στην ιστορία και στις επόμενες γενεές. Αναμένουμε εδώ και δυο ώρες, προσωπικά βρίσκομαι σε αυτό εδώ το σημείο δυο ώρες αναμένοντας ενημέρωση από υπεύθυνο πρόσωπο. Ο εισαγγελέας κ. Γκύζης που ήταν στον χώρο που δήλωσε μέσα από τα κάγκελα ότι δεν διεξάγεται ποινική διαδικασία, ότι δεν έχει διαταχθεί αυτόφωρη διαδικασία, ότι η επιχείρηση δεν βρίσκεται υπό την ευθύνη της εισαγγελίας αλλά ο ίδιος παρίσταται με βάση εντολή που του εδόθη από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και από την κ. Γκουτζαμάνη στις 12:00 το βράδυ", είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: "04:30 το πρωί σε μια δημοκρατία δεν προσέρχονται εισαγγελείς για να εγγυώνται, ούτε τη νομιμότητα, ούτε την ομαλότητα. Αναμένουμε εδώ και πάρα πολύ ώρα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΚΚΕ να έχουμε πρόσβαση στο δημόσιο χώρο του ραδιομεγάρου και επικοινωνία με τον μοναδικό εργαζόμενο που παραμένει εδώ στον χώρο. Δεν έχουμε μπορέσει να έχουμε πρόσβαση υπάρχει μια καγκελόπορτα που φράζει την πόρτα την είσοδο των βουλευτών σε δημόσιο χώρο, αυτό είναι αυτοτελώς έκνομη ενέργεια, ενέργεια εκτροπής και διολίσθησης σε άλλο καθεστώς, η κυβέρνηση πρέπει να πάψει και να κρύβεται και να υποκρίνεται και καλούμε όλους τους υπευθύνους να αναλάβουν άμεσα την ευθύνη τους γι' αυτή την εκτροπή".

Στο Ραδιομέγαρο έφτασε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη, μεταξύ άλλων, από τους Ν. Βούτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημ. Στρατούλη, που ζήτησαν να εισέλθουν στο κτίριο.

"Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της δουλειάς των συναδέλφων μας" δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, η οποία βρίσκεται με τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης, έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο.

"Δέκα μέρες πριν από την επέτειο της χουντικής επέμβαση στο Πολυτεχνείου, η τροϊκανή κυβέρνηση εισέβαλε με τον ίδιο τρόπο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ζητάω το αυτονόητο, να μπω στο Ραδιομέγαρο γιατί δεν μπορεί να γίνεται αυτό χωρίς την παρουσία των εργαζομένων" δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης.

Διαβάστε ακόμη: Τα ΜΑΤ εκκένωσαν την ΕΡΤ, με εντολή εισαγγελέα

Συνεχής ενημέρωση για το θέμα της επέμβασης στην ΕΡΤ από το news.gr