Τσίπρας προς βουλευτές: Να μη φερόμαστε μίζερα

Μήνυμα με εσωκομματικούς αποδέκτες έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις διαφοροποιήσεις των τελευταίων ημερών, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στην εξουσία και για αυτό πρέπει οι βουλευτές να μην φέρονται μίζερα.

“Να σταματήσουμε να φοβόμαστε το φόβο, να σταματήσουμε να φερόμαστε μίζερα και μοιρολατρικά” είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους βουλευτές του.

“Είμαστε μια ανάσα από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ”, συμπλήρωσε στη συνέχεια και είπε ότι “για να πείσουμε τον πολίτη που έχει απογοητευτεί χρειάζεται κάτι παραπάνω. Καλούμε το λαό να μας εμπιστευτεί το κράτος της χώρας σε συνθήκες φουρτούνας. Χρειαζόμαστε την πιο ευρεία ενότητα όσων έχουν συμφέρον και διάθεση να αντισταθούν στα μνημόνια. Χρειαζόμαστε ενιαία απόφαση και στάση. Χρειαζόμαστε πολιτική ωριμότητα που συνδυάζει την αυτοσυγκράτηση και την αγωνιστικότητα”.

Ταυτόχρονα επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στον Ευ. Βενιζέλο. “Ο Βενιζέλος είναι κατηγορούμενος στη συνείδηση των πολιτών, και γενικά για όσα έκανε και ειδικά για τα ναυπηγεία” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.