Τσίπρας: Η Μέρκελ εξευτέλισε και απαξίωσε το Σαμαρά

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, έκανε λόγο για "εξευτελιστική συμπεριφορά της Μέρκελ προς τον Αντώνη Σαμαρά. Όσα είπε η κ. Μέρκελ και η πλήρης απαξίωση προς τον πρωθυπουργό που έγινε χαλί να τον πατήσει δεν είναι μόνο κατάντια για τον κ. Σαμαρά, αλλά ντροπή για τη χώρα".

"Ο μόνος δρόμος που έμεινε στην κυβέρνηση είναι αυτός του εξευτελισμού. Όταν όλοι μιλούν για λάθος οι δικοί μας μιλάγανε για επιτυχία. Όταν όλοι μιλούν για το χρέος οι δικοί μας παριστάνουν τους επαναστάτες για εσωτερική κατανάλωση" επεσήμανε και είπε ότι "περνούν τον κόσμο τους για κουτό".

"Γιατί να πάρουν στα σοβαρά τον κ. Σαμαρά; Αφού όπου σταθεί επιβεβαιώνει ότι η μόνη του δύναμη είναι η δική τους υποστήριξη. Αφού τονίζει συνέχεια ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κινηθεί μονομερώς αλλά μόνο καθ' υπόδειξη των εταίρων" σημείωσε και πρόσθεσε ότι τον κ. Σαμαρά τον εξευτελίζουν και τον απαξιώνουν.

"Γιατί να πάρουν στα σοβαρά τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του; Αφού δε διεκδικεί ούτε παίρνει θέση για το επίμαχο θέμα τους χρέους. Αφού παντού έξω λέει ότι το πρόγραμμα πετυχαίνει. Το μόνο του επιχείρημα είναι ότι αν δεν τον λυπηθούν, θα έχουν να κάνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Βοηθείστε μας, γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Σαμαράς", τόνισε χαρακτηριστικά.

Είπε ότι "το μοναδικό το επιχείρημα είναι ότι αν δεν τον λυπηθούν και πάρει νέα μέτρα, τότε θα έχουν να κάνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή ήταν η διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου".

Επιτέθηκε στα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για "αμετανόητους βαρόνους" και μίλησε για "προπαγανδιστικές λογικές".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και μίλησε για "κωμωδία απέναντι στην τρόικα". "Κατέρρευσε με πάταγο το παραμύθι της επιτυχίας" είπε.