Παπαδημούλης: Το “ναι σε όλα” έχει αποθρασύνει την τρόικα

Σε νέα μέτρα που “θα βαπτιστούν πλάγια, κάθετα, διαγώνια, όχι οριζόντια” θα καταλήξει η ελληνική κυβέρνηση μετά τις πιέσεις της τρόικας, εκτιμά ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας πως η τακτική του “ναι σε όλα” έχει αποθρασύνει τους εκπροσώπους των δανειστών.

“Δε δίνουν στον κ. Σαμαρά αυτό που ζητάει, λίγο πολιτικό χρόνο, έτσι ώστε να μην αναγκαστεί να πάρει τα μέτρα πριν από τις ευρωεκλογές, οπότε θα επιτείνει τη συντριβή της ΝΔ και του μνημονιακού μπλοκ”, παρατηρεί ο κ. Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστηρίζοντας ότι “χωρίς ένα δραστικό κούρεμα του χρέους, δεν είναι δυνατόν να επιστρέψει η Ελλάδα σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτό, θα μετατρέψει τη χώρα σε μια αποικία χρέους για δεκαετίες”.

Σχολιάζοντας την κινητικότητα στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: “Το κείμενο των 58 είναι απολύτως εχθρικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ, απολύτως φιλικό προς την υπερδεξιά ΝΔ του κ. Σαμαρά και τη νεοφιλελεύθερη συνταγή του μνημονίου. Δεν είναι δυνατό να οικοδομήσεις συσπείρωση της κεντροαριστεράς με το να είσαι φιλικός προς τη δεξιά και εχθρικός προς την αριστερά”.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, ο κ. Παπαδημούλης σχολιάζει: “Δεν περιμένω από τη ΝΔ να στηρίξει την υποψηφιότητα Τσίπρα, που τη στηρίζει η ευρωπαϊκή Αριστερά, αλλά και αυτός ο πόλεμος είναι πολύ ακραίος. Άκουσα τον κ. Παπαμιμίκο να λέει ότι όσοι υποστηρίζουν τον Τσίπρα είναι ακραίοι, αντιευρωπαϊστές, εξτρεμιστές, επικίνδυνοι. Όταν θεωρείς το Βορίδη, τον Γεωργιάδη, τον Φαήλο Κρανιδιώτη μεσαίους, αυτό παθαίνεις”.

Ερωτηθείς τέλος αν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι στις επικείμενες δημοτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα στηρίξει τον Γιώργο Καμίνη και τον Γιάννη Μπουτάρη στουςε δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, απαντά με νόημα: “Αν κάνει κανείς αυτή την πρόβλεψη δεν παίρνει και μεγάλα ρίσκα”.