Ειρωνείες… ζήλιες και επιθέσεις μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για το "Ευρωπαϊκό κοστούμι" του Αλέξη Τσίπρα με ειρωνείες... ζήλιες και επιθέσεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για "κατάλοιπα του σταλινισμού που στηρίζουν τον κ. Τσίπρα", γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που απάντησε με ειρωνείες.

Το πρωί με εξαιρετικά απαξιωτικό τρόπο σχολίασε την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου.

"Κόμματα του περιθωρίου, μαρξιστικά, τροτσκιστικά και φανατικά ταγμένα εναντίον του ευρώ και της Ευρωζώνης, βλέπουν σαν γνήσιο εκφραστή τους τον κ. Αλέξη Τσίπρα", δήλωσε σχετικά η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

"Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι, λέει ο κόσμος", ανέφερε ακόμα.

"Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια", απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Δεν περιμέναμε από τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά να αντιληφθούν τη σημασία και το συμβολισμό της επικείμενης υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. Σε μια περίοδο που η Ε.Ε αποδομείται από την πολιτική της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της λιτότητας, η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς αποτελούν τους νεκροθάφτες των συμφερόντων του ελληνικού λαού στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Να χαίρονται την κα Μέρκελ και τους συμμάχους τους" ανέφερε.

Ωστόσο η Νέα Δημοκρατία απάντησε εκ νέου. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ 'Αννα Ασημακοπούλου ανταπαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ τον καλεί "να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει με ποιούς συμμάχους πορεύεται ο κ. Τσίπρας στην Ευρώπη".

"Με τους πολέμιους του ευρώ και της ΕΕ; Με τα κατάλοιπα του Σταλινισμού; Με όσους κατηγορούνται για εξτρεμιστικές βίαιες πράξεις; Επιτέλους περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρες απαντήσεις", πρόσθεσε η κα Ασημακοπούλου.

"Γιατί έχει καταλάβει τέτοιο πανικό τη ΝΔ από τη στιγμή που έγινε γνωστή η υποψηφιότητα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν" απάντησε εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Αντιλαμβανόμαστε ότι αισθάνονται μειονεκτικά που η ευρωπαϊκή αριστερά υιοθετεί το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μία άλλη Ευρώπη κατά της λιτότητας, θέτοντας επικεφαλής αυτής της προσπάθειας τον Αλέξη Τσίπρα, όταν την ίδια στγμή ο κ. Σαμαράς είναι υποταγμένος στην  κ. Μέρκελ και στις νεοφιλελεύεθερες μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τη χώρα μας" ανέφερε.