Έφοδος του ΣΔΟΕ στη Χρυσή Αυγή στη Μεσογείων

Έφοδο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων πραγματοποιήσε πριν από λίγη ώρα κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούνται έγγραφα που να δείχνουν τους χρηματοδότες του κόμματος. Μάρτυρας ανέφερε χθες ότι πρόκειται για δύο γνωστούς εφοπλιστές.

Σημειώνεται ότι προ ημερών, δόθηκε άμεση εντολή στο ΣΔΟΕ να ελέγξουν τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής, αλλα και των βουλευτών του κόμματος. Το ζήτησαν οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση για την εγκληματική δράση της Χ.Α. Οι ανακριτές έδωσαν εντολή στο ΣΔΟΕ να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί για να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες από το κόμμα, τους βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει έλεγχος στα πόθεν έσχες στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πηγαίνοντας έως και 10 χρόνια πίσω στην κάθε υπόθεση, ενώ στο κόμμα θα ανοίξουν για έλεγχο τα βιβλία εσόδων - εξόδων και οι λογαριασμοί στις τράπεζες για να βρεθούν οι πηγές χρηματοδότησης.

Ο έλεγχος θα διεξαχθεί σε βάθος δωδεκαετίας, δηλαδή από το 2001, ενώ ο έλεγχος εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο έλεγχος πόθεν έσχες του ΣΔΟΕ στους κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.