Ψάχνουν συμφωνία για τη Χρυσή Αυγή

Συναινετική λύση στο ζήτημα της αναστολής της κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνει η Χρυσή Αυγή αναζητούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση και, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Έθνος", βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ενόψει της συζήτησης του θέματος την Πέμπτη στη Βουλή.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο τροπολογίες, μία από την πλευρά της κυβέρνησης και μία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και γίνονται προσπάθειες είτε να προχωρήσει μόνο η μία είτε να υπάρξει ένα τρίτο κείμενο που θα αποτελεί σύνθεση των δύο απόψεων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του "Έθνους", κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για να οριστεί, πριν τη συζήτηση στη Βουλή, συνάντηση με τον Νίκο Βούτση που ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ χειρίζεται το θέμα.

Στη συνάντηση, η οποία είναι πιθανό να γίνει και σήμερα, θα γίνει προσπάθεια ώστε να υπάρξει συμφωνία και να εμφανιστεί το συνταγματικό τόξο ενωμένο απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Η κυβέρνηση, στελέχη της οποίας είχαν καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, θεωρεί πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια συμφωνίας.

Ωστόσο στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν θεωρούν ειλικρινή την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουν πως όλα γίνονται προκειμένου να εμφανιστεί η κυβέρνηση αδιάλλακτη και να χρεωθεί εν τέλει τη σύγκρουση και τη διαφωνία.