Για “εσχάτη προδοσία” η άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Δίχως τέλος είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την δράση και την οργάνωση της Χρυσής Αυγής, καθώς καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των πρώην χρυσαυγιτών που σπάνε την «ομερτά». Ήδη οι ανακριτές έχουν στα χέρια τους και εξετάζουν με προσοχή δεκάδες αιτήματα προσώπων από όλη την Ελλάδα που ζητούν να τεθούν σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα και αξιολογούν τα στοιχεία προκειμένου να καλέσουν όσους πραγματικά θα δώσουν σημαντικά νέα στοιχεία για την διερεύνηση της υπόθεσης.

Μάλιστα η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος ήταν εξαρχής, και παραμένει και σήμερα, ο σκοπός της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο διαβιβαστικό τους έγγραφο προς τη Βουλή για την άρση της ασυλίας των βουλευτών Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Σ. Μπούκουρα οι ανακριτές της υπόθεσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ανακριτές, έχουν προκύψει από την έρευνα των δικαστικών αρχών "αποχρώσες ενδείξεις ενοχής" για τους Γιάννη Λαγό, Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό, για τη Χρυσή Αυγή η βία δεν είναι απλά το μέσο, αλλά το μήνυμα, ενώ περιγράφεται ως οργάνωση που υπεραμύνεται της θεωρίας της φυλετικής καθαρότητας και θεωρεί "υπανθρώπους" όσους δεν ανήκουν στην "Άρεια φυλή", μεταξύ των οποίων οι μετανάστες, οι Ρομά και οι ομοφυλόφιλοι.

Ως ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής, οι ανακριτές αναγνωρίζουν τα εξής: "α) η στρατιωτική δομή, β) η απόλυτος ιεραρχία, η παραβίαση της οποίας επιφέρει σκληρές συνέπειες, γ) η τυφλή υπακοή στις εντολές των ανωτέρων και δ) η συνωμοτική και βάσει προκαθορισμένων κανόνων δράση, η οποία περιλαμβάνει ακόμη και αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από νεώτερης ηλικίας μέλη".

Τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα (134 και επόμενα) που προβλέπουν βαρύτατες ποινές στην απόπειρα κατάλυσης του δημοκρατικού Πολιτεύματος της χώρας μας επικαλούνται οι δύο ανακριτές Γεωργουλέας και Παπακώστας στο παραπεμπτικό έγγραφο προς τη Βουλή των Ελλήνων, που περιέχει αίτημά τους για την άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα. Σύμφωνα με το έγγραφο σκοπός της Χρυσής Αυγής:

«...Ήταν εξαρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού Πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134επ. του Ποινικού Κώδικα...».

Μάλιστα το συγκεκριμένο άρθρο 134 του ποινικού κώδικα έχει τίτλο "Εσχάτη προδοσία" και περιγράφει τις ποινές που επισείουν μέχρι και ισόβια.

Διαβάστε τον ποινικό κώδικα και το άρθρο 134 και τα επόμενα.

Μάλιστα, πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες αναφέρουν πως δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί η άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με δεδομένη την άποψη των ανακριτών ότι πρόκειται για οργάνωση που έχει σαν στόχο της την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, η οποία και επισείει βαρύτατες ποινές.

Στο στόχαστρο των δικαστικών και αστυνομικών αρχών έχουν τεθεί τόσο βουλευτές όσο και μέλη της Χρυσής Αυγής που φέρονται να πουλούσαν, σύμφωνα με το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «προστασία» σε αλλοδαπούς.

Το ΣΔΟΕ και η Αρχή Καταπολέμησης για το ξέπλυμα «βρόμικου χρήματος» έλαβαν εντολή από τους ανακριτές να κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής, να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στελεχών της οργάνωσης και να διαπιστώσουν εάν ξεπλενόταν μαύρο χρήμα από την οργάνωση.

Διαβάστε το διαβιβαστικό στη Βουλή