Ανακριτές: Η Χρυσή Αυγή επιχειρούσε να καταλύσει το πολίτευμα

Η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος ήταν εξαρχής, και παραμένει και σήμερα, ο σκοπός της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο διαβιβαστικό τους έγγραφο προς τη Βουλή για την άρση της ασυλίας των βουλευτών Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Σ. Μπούκουρα οι ανακριτές της υπόθεσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ανακριτές, έχουν προκύψει από την έρευνα των δικαστικών αρχών “αποχρώσες ενδείξεις ενοχής” για τους Γιάννη Λαγό, Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό, για τη Χρυσή Αυγή η βία δεν είναι απλά το μέσο, αλλά το μήνυμα, ενώ περιγράφεται ως οργάνωση που υπεραμύνεται της θεωρίας της φυλετικής καθαρότητας και θεωρεί “υπανθρώπους” όσους δεν ανήκουν στην “Άρεια φυλή”, μεταξύ των οποίων οι μετανάστες, οι Ρομά και οι ομοφυλόφιλοι.

Ως ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής, οι ανακριτές αναγνωρίζουν τα εξής: “α) η στρατιωτική δομή, β) η απόλυτος ιεραρχία, η παραβίαση της οποίας επιφέρει σκληρές συνέπειες, γ) η τυφλή υπακοή στις εντολές των ανωτέρων και δ) η συνωμοτική και βάσει προκαθορισμένων κανόνων δράση, η οποία περιλαμβάνει ακόμη και αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από νεώτερης ηλικίας μέλη”.

Μάλιστα, πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες αναφέρουν πως δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί η άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με δεδομένη την άποψη των ανακριτών ότι πρόκειται για οργάνωση που έχει σαν στόχο της την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, η οποία και επισείει βαρύτατες ποινές.