ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική του επιβίωση

“Μιλούν για 'ομαλότητα', την ώρα που σπέρνουν τον φόβο της πολιτικής αστάθειας”, απαντά η Σοφία Βούλτεψη

“Η απάντηση του κ. Σαμαρά στην πρόταση διεξόδου που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση και επιλέγει την τεχνητή πόλωση και την αποσταθεροποίηση. Το γεγονός ότι αρνείται τη συναίνεση για το πρόσωπο του νέου ΠτΔ , δείχνει ότι μοναδική του επιδίωξη είναι η πολιτική του επιβίωση”, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

“Εμείς επιμένουμε στην ανάγκη της σταθερότητας και των ομαλών δημοκρατικών εξελίξεων που μπορούν να εγγυηθούν την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας και την έξοδο από την κρίση”, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, δήλωσε: “Το πρωί ζητούν θεσμική εκτροπή. Το απόγευμα την ονομάζουν... σταθερότητα. Μιλούν για 'ομαλότητα', την ώρα που σπέρνουν τον φόβο της πολιτικής αστάθειας. Όμως, η Δημοκρατία και το Σύνταγμα έχουν τους δικούς τους κανόνες”.