Ποιοι βουλευτές ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας των τεσσάρων της Χ.Α.

Αρκετοί ήταν οι βουλευτές που... συγκινήθηκαν από τα δάκρυα του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα από το βήμα της Βουλής, και τάχθηκαν κατά της άρσης της ασυλίας του κατά τη σημερινή ψηφοφορία, όπως και για τον επίσης ανεξάρτητο βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Διαβάστε: ΒΙΝΤΕΟ: Η έκρηξη και τα δάκρυα Μπούκουρα μέσα στη Βουλή

Έτσι, κατά της άρσης της βουλευτικής ασυλίας των δύο ανεξάρτητων βουλευτών ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούσης, Η. Παναγιώταρος, Ε. Ζαρούλια, Α. Γρέγος, Π. Ζησιμόπουλος, Μ. Αρβανίτης, Δ. Κουκούτσης, Ν. Κούζηλος, Α. Ματθαιόπουλος, Η. Κασιδιάρης, Ν. Μίχος και Γ. Γερμενής, αλλά και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Μαρίνος και Τάνια Ιακωβίδου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, Νίκος Σηφουνάκης, Μιχάλης Κασσής και Γιώργος Ντόλιος, οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, Κώστας Δαμαβολίτης, Πάνος Χαϊκάλης, Μαρίνος Ουζουνίδης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, καθώς και ο ίδιος ο κατηγορούμενος βουλευτής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Ο Στάθης Μπούκουρας απείχε της ψηφοφορίας.

“Παρών” για τους κ.κ. Αλεξόπουλο και Μπούκουρα δήλωσαν οι βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, Γιώργος Δεικτάκης, Ηλίας Βλαχογιάννης και Δ. Κυριαζίδης, οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά, Μίκα Ιατρίδη και Παναγιώτης Μελάς, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Βασίλης Οικονόμου και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Πάρις Μουτσινάς, Θεόδωρος Παραστατίδης και Γιάννης Κουράκος. “Παρών” δήλωσε για το Στάθη Μπούκουρα και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κόλλιας, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης τάχθηκε κατά της άρσης της ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα και δήλωσε “παρών” σε ό,τι αφορά τον Χρ. Αλεξόπουλο.

Για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μίχο και Γιώργο Γερμενή, κατά της άρσης της βουλευτικής τους ασυλίας, ψήφισαν όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι. Επιπλέον, με την εισαγγελική πρόταση διαφώνησαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρίνος Ουζουνίδης και Κώστας Δαμαβολίτης.

“Παρών” για τους δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής ψήφισαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Μίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, όπως επίσης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος. “Παρών” δήλωσε και ο κατηγορούμενος ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Συνολικά, υπέρ της άρσης της ασυλίας του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου ψήφισαν 183 βουλευτές, κατά 25 και παρών 12.

Για το Νίκο Μίχο, υπέρ της άρσης ψήφισαν 197 βουλευτές, κατά 16 και παρών 7.

Για την άρση ασυλίας του Ευστάθιου Μπούκουρα, υπέρ ψήφισαν 182 βουλευτές, κατά 26 και παρών 12.

Για το Γιώργο Γερμενή 197 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ και 16 κατά της άρσης ασυλίας, ενώ 7 δήλωσαν “παρών”.