Αίρεται η ασυλία Μπούκουρα, Γερμενή, Μίχου και Αλεξόπουλου

Αίρεται η ασυλία τεσσάρων νυν και πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα υπέρ της άρσης της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Χρ. Αλεξόπουλου ψήφισαν 183 βουλευτές, κατά 25 και παρών 12.

Για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο, υπέρ της άρσης ψήφισαν 197 βουλευτές, κατά 16 και παρών 7.

Για την άρση ασυλίας του Ευστάθιου Μπούκουρα, υπέρ ψήφισαν 182 βουλευτές, κατά 26 και παρών 12. "Κατά" ψήφισαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Τάνια Ιακωβίδου και Ανδρέας Μαρίνος, του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, Κώστας Σκανδαλίδης, Νίκος Σηφουνάκης, Μιχάλης Κασσής και Γιώργος Ντόλιος, καθώς και οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, Παύλος Χαϊκάλης και Μαρίνος Ουζουνίδης.

Επίσης αίρεται και η ασυλία του προφυλακισμένου κ. Γ. Γερμενή με 197 υπέρ.

Ο ανεξάρτητος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, είπε όμως ότι υπήρξε παρατηρητής παράνομων ενεργειών, είχε αποστασιοποιηθεί, προσπάθησε να ανεξαρτητοποιηθεί νωρίτερα, αλλά φοβήθηκε για πράξεις εναντίον του ιδίου και της οικογένειάς του.

Ο βουλευτής της ΧΑ Νίκος Μίχος κατήγγειλε προσπάθεια σκευωρίας σε βάρος του από παρακρατικές δυνάμεις με προσέγγιση μαρτύρων προκειμένου να καταθέσουν εναντίον του ότι ήταν προστάτης της νύχτας και ότι υποσχόνταν αμοιβή σε όσους θα κατέθεταν.

Πολιτική σκευωρία κατήγγειλε ο Γιώργος Γερμενής και καταλόγισε ευθύνες όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν στηρίζουν την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής του κόμματός του. Απευθύνθηκε ονομαστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας ότι μετά τις εθνικές εκλογές ο ίδιος θα είναι ξανά βουλευτής (σ.σ. ο Γερμενής) ενώ "ο ελληνικός λαός θα έχει πετάξει τον κ. Αθανασίου στον κάλαθο των αχρήστων".

"Κάποιοι γελάνε και με χλευάζουν" είπε κλαίγοντας ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας, αναφέροντας ότι είναι περήφανος που εκπροσωπεί τον λαό στο κοινοβούλιο. "Είμαι ένα λαϊκό παιδί που εργάζομαι από 15 χρονών, κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής και είμαι περήφανος γι΄ αυτό. Έρχονται τα παιδιά μου στη φυλακή και τα βλέπω μια ώρα την εβδομάδα και με ρωτάνε γιατί είσαι στη φυλακή και τα κοιτάω στα μάτια και δεν ξέρω τι να πω. Γιατί είμαι φυλακή πείτε μου! Δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα εδώ μέσα. Έτυχε και έγινα βουλευτής της ΧΑ, δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής. Πατριώτης είμαι. Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα. Με λεξοτανίλ και με λαντόζ" είπε.

Το πρακτικό της απόφασης διαβιβάστηκε ήδη στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω.