ΣΥΡΙΖΑ-Καρυπίδης: Θρίλερ για γερά νεύρα

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υποψηφιότητα Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχει δώσει λύση στο θέμα. Τυπικά ακόμα στηρίζει τον Θόδωρο Καρυπίδη, όμως ταυτόχρονα φαίνεται να ψάχνει τον αντικαταστάτη του.

Την ίδια ώρα πάντως ο δημοσιογράφος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος χωρίς τη στήριξη της Κουμουνδούρου!

Η Πολιτική Γραμματεία που ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα συνεδριάσει, αφού δύο φορές προγραμματίστηκε και δύο φορές αναβλήθηκε, αναμένεται να αποφασίσει την αντικατάσταση του Θ. Καρυπίδη, αν ο ίδιος δεν αποχωρήσει οικειοθελώς.

Χθες, μάλιστα, συναντήθηκε μαζί του ο Γραμματέας της ΚΕ Δημήτρης Βίτσας, που βρίσκεται στην Κοζάνη με τον υπεύθυνο Αυτοδιοίκησης Κώστα Πουλάκη, προκειμένου να τον πείσουν να παραιτηθεί...

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης τάσσεται υπέρ του Θ. Καρυπίδη με ψηφοφορία μεταξύ των μελών του οργάνου του κόμματος.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η Αριστερή Πλατφόρμα του Παν. Λαφαζάνη αναμένεται να θέσει εκ νέου το θέμα για την υποψηφιότητα Βουδούρη, ενώ θα συζητηθούν και οι ευθύνες που υπάρχουν στην ηγεσία του κόμματος για τους χειρισμούς. Μάλιστα τις τελευταίες ώρες επανέρχονται προσκήνιο δηλώσεις του Οδ. Βουδούρη, ο οποίος μετά την αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ, επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα.

Αν και το κόμμα θυμίζει 'καζάνι που βράζει" ο Αλέξης Τσίπρας φεύγει για τρεις μέρες εκτός Ελλάδος. Συγκεκριμένα τριήμερη επίσκεψη στη Ρώμη πραγματοποιεί από σήμερα, Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας, ως υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο της περιοδείας θα συμμετάσχει σε εκδήλωση, στο ιστορικό θέατρο Valle, για την παρουσίαση της ιταλικής «Λίστας Τσίπρα», μίας πολιτικής κίνησης που πρόκειται να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να στηρίξει την υποψηφιότητα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν.

Το Σάββατο, ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.