ΣΥΡΙΖΑ: Στημένη 100% η δήλωση Κάρας – Έκανε αβάντα και απρέπεια

Στημένη θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη δήλωση που έκανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Επιτροπής που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, Οτμαρ Κάρας, μέσα στη Γερουσία της Βουλής, ότι σε συνάντηση τους "επί μία ώρα ο Αλέξης Τσίπρας δεν έλεγε τίποτα".

"Ολόκληρη μελέτη του κατέθεσε, τη μαύρη βίβλο των επιπτώσεων των μνημονίων" είπε ο Π. Σκουρλέτης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Απαντώντας στο ερώτημα αν ήταν στημένη η δήλωση είπε: "Στημένο ήταν 100%. Είναι πολικά συγγενής του κ. Σαμαρά. Έκανε μια αβάντα – απρέπεια".

Βαριά υπονοούμενα ότι ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Επιτροπής που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, Οτμαρ Κάρας είχε συνεννοηθεί με την κυβέρνηση για να κάνει τη δήλωση άφησε και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

"Υπάρχει πολιτικό θέμα" επεσήμανε μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε με νόημα για την επίμαχη δήλωση: "Δε ξέρω αν είχε συνεννοηθεί ή όχι με την κυβέρνηση, είναι δικό του θέμα".

"Ξαφνικά, αντί να ενδιαφέρεται από το πλήθος των στοιχείων, βρήκε να κάνει αυτό το άσφαιρο σχόλιο. Θέλει να κάνει μια πολιτική κόντρα εκ μέρους του λαϊκού κόμματος. Έκανε άσφαιρες αιτιάσεις" υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην κομματική προέλευση του κ. Κάρας.

Κυβέρνηση: Να μας πουν τι είπε τελικά ο Τσίπρας στον Κάρας

Να αποσαφηνίσει τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ότμαρ Κάρας, καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.Μιλώντας στο MEGA ο κ. Κεδίκογλου κλήθηκε να σχολιάσει όσα έγιναν στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής όπου ο κ. Κάρας αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι: "Επί μία ώρα δεν έλεγε τίποτα εκτός από το ότι στηρίζει το Ευρωκοινοβούλιο".

"Ας μας πουν τελικά τι είπε ο κ. Τσίπρας. Ποιες ήταν οι προτάσεις του" ανέφερε και πρόσθεσε ότι "είναι εντυπωσιακό "πως αλλάζει προσέγγιση ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον κ. Κάρας. Όταν κάποιος λέει κάτι που του αρέσει είναι Θεός, αλλιώς τον στέλνει στο πυρ το εξώτερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί αλα καρτ".

Τι συνέβη στη Γερουσία

H λανθασμένη μετάφραση μιας λέξης του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Επιτροπής που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, Οτμαρ Κάρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης, απέτρεψε μια σοβαρή πολιτική εμπλοκή.

Ο κ. Κάρας αναφέρθηκε κάποια στιγμή ονομαστικά στον κ. Αλ. Τσίπρα, με τρόπο που εμφάνισε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης ανέτοιμο, σε πρόσφατη συνάντησή τους στο Στρασβούργο, να παρουσιάσει προτάσεις διευκόλυνσης του έργου της Επιτροπής. "Επί μία ώρα δεν έλεγε τίποτα εκτός από το ότι στηρίζει το Ευρωκοινοβούλιο" είπε, ωστόσο στην ταυτόχρονη μετάφραση από τις υπηρεσίες της Βουλής, το όνομα "Τσίπρας" παρουσιάστηκε ως "Κύπρος". Το αποτέλεσμα ήταν οι παρόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην αντιδράσουν.

Όταν αργότερα, από το ηχητικό απόσπασμα, αλλά και από διευκρινιστική δήλωση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου σε Ελληνίδα δημοσιογράφο, ξεκαθαρίστηκε ότι ο κ. Κάρας αναφερόταν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφραζαν έντονη αγανάκτηση.

Το περιστατικό συνέβη στην αίθουσα της Γερουσίας του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς ο κ. Κάρας και άλλα μέλη της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου συναντήθηκαν -λίγη ώρα μετά την επίσκεψή τους στο πρωθυπουργικό γραφείο και την εκεί συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό- και με προεδρία Επιτροπών της Βουλής, ενόψει της Έκθεσης την οποία ετοιμάζουν σχετικά με το έργο της τρόικας, τη στάση της Ευρώπης και τις επιπτώσεις των προγραμμάτων που εφαρμόζονται σε χώρες οι οποίες βρίσκονται σε κρίση.

Σε κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, Π. Λαφαζάνης, Νάντια Βαλαβάνη και Θ. Δρίτσας διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του κ. Κάρας, που όπως επισημαίνουν δεν υιοθέτησε ούτε ο έτερος συνεισηγητής της επιτροπής, ενώ τον αποκαλούν "ομοϊδεάτη της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σαμαρά". Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

"Ερωτηματικά γεννούν οι ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί του κ. Κάρας σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σήμερα στη συνεδρίαση της επιτροπής με την αντιπροσωπεία του ελληνικού κοινοβουλίου. Ο κ. Κάρας, εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, δηλαδή του κόμματος της κας Μέρκελ και του κου Σαμαρά στην Επιτροπή, ισχυρίστηκε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεισηγητές ζητούσε προτάσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπαιρνε απαντήσεις.

Τους απαράδεκτους αυτούς ισχυρισμούς δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε η μεταφράστρια η οποία υπέθεσε ότι δεν αφορούν τον κ. Τσίπρα αλλά την Κύπρο. Τους ανυπόστατους αυτούς ισχυρισμούς δεν υιοθέτησε ο έτερος των συνεισηγητών στο γεύμα των ευρωβουλευτών με το προεδρείο του ελληνικού κοινοβουλίου. Υπενθυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση παραδόθηκε στην επιτροπή ένα εκτενές και αναλυτικό κείμενο συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στη δουλειά της επιτροπής. Υπενθυμίζουμε επίσης μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η επιτροπή θα συναντήσει στην Ελλάδα και οργανώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτοί οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί του ομοϊδεάτη της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά, δεν πρόκειται να εμποδίσουν την έρευνα που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και θα είναι κόλαφος για τα μνημόνια και τους υποστηρικτές της Τρόικα".

 

Διαβάστε επίσης: Στήριξη σε Τσίπρα από το γάλλο συνάδελφο του Κάρας