Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περί “αδιάβαστου” Τσίπρα

Μείζον θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν όσα είπε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας, που βρίσκεται στην Αθήνα ως επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ελέγχει τα πεπραγμένα της τρόικας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κάρας, τόνισε ότι στη συνάντηση που είχε για περισσότερο από μια ώρα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο Στρασβούργο στις 11 Δεκεμβρίου «τον ρώτησε ποια είναι η εμπειρία του από την τρόικα -ως ηγέτης της αντιπολίτευσης - ποιοι οι στόχοι του, οι προτάσεις του και επί μια ώρα ο κ. Τσίπρας δεν έλεγε τίποτα»!

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «δεν ταιριάζει ο τρόπος του με την ιδιότητα του να έρχεται σε μια χώρα και να κάνει μια χοντροκομμένη επίθεση στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά να είναι και ψέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και προφορικά και γραπτώς μέσα από τη μαύρη βίβλο συστάσεις. Έκανε απλώς το χατίρι στον φίλο του κ Σαμαρά, αλλά δε σεβάστηκε ούτε ιδιότητα του ούτε τη χώρα που βρίσκεται. Πρόκειται για απρέπεια και χοντράδα».

Μάλιστα αίθηση προκάλεσε η δήλωση του Π. Λαφαζάνη ότι αν είχε γίνει σωστή μετάφραση θα τον πέταγε έξω από τη Βουλή κακήν κακώς.

«Ψευδείς και συκοφαντική ισχυρισμοί»

Για «ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς» του ομοϊδεάτη της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά κάνουν λόγο τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή ανακοίνωσή τους, ενώ κύκλοι του κόμματος ανέφεραν ότι οι δηλώσεις Κάρας εγείρουν πολιτικό θέμα.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Νάντια Βαλαβάνη και Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, με κοινή τους ανακοίνωση, είπαν ότι "τους απαράδεκτους αυτούς ισχυρισμούς δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε η μεταφράστρια" η οποία μεταφράζοντας όσα έλεγε ο κ Κάρας, είπε Κύπρος, αντί για το όνομα του κ. Τσίπρα.

Σημειώνουν ακόμα ότι οι ισχυρισμοί αυτοί γεννούν ερωτηματικά και τονίζουν ότι δεν τους υιοθέτησε ο έτερος των συνεισηγητών Χοάνγκ Γκοτς στο γεύμα των ευρωβουλευτών με το προεδρείο του ελληνικού κοινοβουλίου και αναφέρουν ότι "δεν πρόκειται να εμποδίσουν την έρευνα που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και θα είναι κόλαφος για τα μνημόνια και τους υποστηρικτές της τρόικα».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει έντονα στις αρχές του μήνα όταν είχε αναβληθεί τότε η επίσκεψη στην Αθήνα της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου. Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε αφήσει για την αναβολή αιχμές τόσο εναντίον του Αντώνη Σαμαρά όσο και του κ. Σουλτς, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιο της Κομισιόν με τους Ευρωσοσιαλιστές.