Το δημοτικό συμβούλιο Χίου κήρυξε «ανεπιθύμητα» στο νησί τα στελέχη της Χρυσής Αυγής

Το δημοτικό συμβούλιο Χίου κήρυξε «ανεπιθύμητα» στο νησί τα στελέχη της Χρυσής Αυγής

Τι αναφέρει το ψήφισμα του δήμου

Με ομόφωνη απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο Χίου κήρυξε «ανεπιθύμητα» στο νησί τα στελέχη της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» που επισκέπτονται τη Χίο συμμετέχοντας σε εκδήλωση για το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα.

«Η παρουσία της νεοναζιστικής οργάνωσης αποτελεί ύψιστη πρόκληση στα δημοκρατικά ήθη του νησιού και ο δήμος Χίου δεν μπορεί να μείνει απαθής. Τα υπόδικα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης είναι πρόσωπα ανεπιθύμητα στη Χίο. Η Χίος της εθνικής αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων αποδοκιμάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία των επιγόνων του ναζισμού στον τόπο μας» αναφέρει το ψήφισμα του δήμου Χίου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, την ερχόμενη Τετάρτη 31 Ιανουαρίου το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της Χίου πολιτική εκδήλωση της Χρυσής Αυγής με θέμα: «To πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και η λύση της Χρυσής Αυγής». Ομιλητές έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι ο βουλευτής Γιάννης Λαγός και ο ευρωβουλευτής Γεώργιος Επιτήδειος.