Συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο περιθώριο του Νταβός

Συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο περιθώριο του Νταβός

Αισόδοξος ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ - Έκκληση για λύση από τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωσε πως θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις  24 Ιανουαρίου στο Νταβός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μεταξύ των δύο φιλικών χωρών υπάρχει διάθεση να έρθουν ακόμη πιο κοντά και να βρεθεί μία λύση στο θέμα του ονόματος, λύση αξιοπρεπής και για τις δύο πλευρές, προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ από την πόλη Στρούγκα όπου παρέστησε στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων, καθώς σήμερα στη χώρα εορτάζονται τα Θεοφάνεια (με το Ιουλιανό ημερολόγιο).

Ωστόσο, ο Ζόραν Ζάεφ επανέλαβε ότι η όποια λύση προωθηθεί στο ζήτημα της ονομασίας θα τεθεί σε δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, προκειμένου οι πολίτες της χώρας να αποφανθούν επί αυτής.

Την ίδια ώρα, σε χεσινοβραδυνή συνέντευξή του, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι η χώρα του «δεν έχει την πολυτέλεια να απολέσει και αυτή την ευκαιρία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας», καθώς, όπως υποστήριξε, η επίλυση του καυτού αυτού προβλήματος θα λειτουργήσει καταλυτικά προκειμένου η ΠΓΔΜ να βγει από την απομόνωση και να προσεγγίσει την ΕΕ όπως και να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...