Ζαχαριάδης: Έχουμε πάρει απόφαση να μην χρωστάμε στις τράπεζες, η «Αυγή» μας λείπει

Ζαχαριάδης: Έχουμε πάρει απόφαση να μην χρωστάμε στις τράπεζες, η «Αυγή» μας λείπει

«Αν παίρναμε τα δάνεια που έχει λάβει η Νέα Δημοκρατία, θα βγάζαμε την εφημερίδα για 250 χρόνια»

Στις τελευταίες εξελίξεις που καταγράφονται στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καθώς επίσης και στην αναστολή λειτουργίας του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Αυγής» αναφέρθηκε σήμερα το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Καταρχάς αναφέρθηκε στην ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης προς τους πολίτες, να πάνε στο γραφείο του και να κουβεντιάσουν τα προβλήματά τους. «Μόνο θετικά βλέπω αυτή την κίνηση. Και εγώ προεκλογικά πολλές φορές συναντιέμαι με πολίτες. Είναι σωστό γενικά αυτό. Όπου υπάρχει ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία. Μας βοηθάει να δούμε πόσο σημαντικό είναι στο να μην αποκατασταθεί η λειτουργία του κόμματος – η δια ζώσης – με το ψηφιακό μόνο. Να πάμε σε μια κατάσταση που έχει ξεκινήσει από το 2022, υβριδικής λειτουργίας. Και αναβαθμισμένη ψηφιακή αλλά και ανθρώπινη επαφή» σημείωσε.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι φέρεται να βρέθηκε στο στόχαστρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζαχαριάδης είπε πως «δεν αισθάνομαι στο στόχαστρο κανενός, ούτε βάζω και κανέναν στο στόχαστρο το δικό μου. Θεωρώ ότι έχουμε μια πολιτική λειτουργία μέσα στο κόμμα, είναι σημαντικό το γεγονός ότι συνεδριάζουμε περισσότερο από την προηγούμενη περίοδο. Πιστεύω έχουμε καλύτερες προοπτικές να ανακάμψουμε περισσότερο και να ανασυγκροτηθούμε. Πάντα σε αυτό το κόμμα τοποθετούμαι με όρους συντροφικότητας και προσφοράς, δεν έχω αντιπάλους, μόνο συντρόφους και φίλους».

 

Για τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής για τα οικονομικά προβλήματα του κόμματος, αλλά και της Αυγής, σημείωσε πως «η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατότητα, να απαντηθούν σκληρά και αποφασιστικά διλήμματα για να μπορέσουμε να λειτουργούμε και στο καθημερινό φύλλο, και στο ραδιόφωνο «Στο κόκκινο», σε πλήρη διαδικασία. Ήδη η εφημερίδα λείπει. Ένα κόμμα τόσων πολλών μελών πρέπει να κοιτάξει να το ανατάξει αυτό. Η Αυγή είναι μια εφημερίδα που υπάρχει πολύ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, και εκτιμώ ότι υπάρχει αναγκαιότητα να υπάρχει σήμερα στο καθημερινό της φύλλο και μετά τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε πάρει απόφαση να μην χρωστάμε στις τράπεζες ούτε ένα ευρώ. Αν παίρναμε δάνειο αυτό το μισό δισεκατομμύριο ευρώ που χρωστάει η ΝΔ στις τράπεζες, θα μπορούσαμε να βγάζουμε την Αυγή και το Κόκκινο για 250 χρόνια, χωρίς καμία άλλη πηγή χρηματοδότησης. Εμείς δεν θέλουμε να χρωστάμε πουθενά, αν είναι να χρωστάμε θα γίνουμε αυτό το χάλι που είναι η ΝΔ. λείπει η Αυγή. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να γίνει μια προσαρμογή λόγω οικονομικών προβλημάτων».