Σβίγκου: «Ευρύ δημοκρατικό κάλεσμα συμμετοχής στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή»

Σβίγκου: «Ευρύ δημοκρατικό κάλεσμα συμμετοχής στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή»

Γίνεται για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος

«Ευρύ δημοκρατικό κάλεσμα συμμετοχής στις προκριματικές εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», απηύθυνε η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5».

Η κ. Σβίγκου έκανε λόγο για μια «πρωτόγνωρη διαδικασία, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν τόσο τα μέλη, όσο και οι φίλοι και οι φίλες του κόμματος που είτε θα προσέλθουν στις κάλπες, είτε έχουν κάνει τη διαδικασία της ηλεκτρονικής διαπίστευσης για να μπορούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά».

Αναφερόμενη στη χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε ότι αυτή είναι «χαρακτηριστικό παράδειγμα των ψεμάτων που έχουν ειπωθεί στον ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή για τα Τέμπη». Υποστήριξε ότι «υπήρξε από τον πρωθυπουργό παραδοχή ότι υπήρξε μονταζιέρα», καθώς και ότι «άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το τρένο να μετέφερε εύφλεκτα υλικά». Υπογράμμισε ότι «κάθε μέρα, αυτό που επιβεβαιώνεται είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην «υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων των εκλογέων από το ΥΠΕΣ προς την κ. Ασημακοπούλου και το κόμμα της ΝΔ», όπως και στα «ζητήματα αδιαφάνειας που αποκαλύπτονται με το Ταμείο Ανάκαμψης και την εύνοια της ΝΔ προς συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, κάτι για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιήσει».

Αναφέρθηκε στην ακρίβεια, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί και αυτό το ζήτημα επικοινωνιακά, με ανεπαρκή μέτρα».

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για «μια σημαντική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία περίοδο», και για «ένα θετικό ρεύμα μέσα στην κοινωνία», το οποίο «είναι αποτέλεσμα της στροφής στην κοινωνία και στα μεγάλα ζητήματα που την απασχολούν, αλλά και των καθαρών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, σχολιάζοντας την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στρώνουν το έδαφος σε ακραίες, λαϊκίστικες και ακροδεξιές αντιλήψεις». Υπογράμμισε ότι «απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς, είναι μια ισχυρή Αριστερά, ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στη χώρα μας». Και κατέληξε λέγοντας ότι «μόνο μια ισχυρή Αριστερά με προτάσεις, πρόγραμμα και σχέδιο μπορεί να αποτελέσει μια πραγματική εναλλακτική στο σημερινό σύστημα».