Αυτή είναι η μεζονέτα του 1,7 εκατ. ευρώ στο Κολωνάκι που θα στεγάσει Στέφανο Κασσελάκη και Τάιλερ Μακμπέθ

Αυτή είναι η μεζονέτα του 1,7 εκατ. ευρώ στο Κολωνάκι που θα στεγάσει Στέφανο Κασσελάκη και Τάιλερ Μακμπέθ

Αγοράστηκε πριν από τρία χρόνια από Κύπριο επιχειρηματία και ανακαινίστηκε πλήρως από γνωστή interior designer το 2022

Το νέο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μακμπέθ βρίσκεται στο Κολωνάκι και είναι μεζονέτα. Η υπερπολυτελής κατοικία που θα στεγάσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, με τον τελευταίο να καταβάλει το μυθικό ποσό των 1,7 εκατομμυρίων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ontime.

Βρίσκεται επί της οδού Λεβέντη, μία ανάσα από την πλατεία Κολωνακίου, στον 3ο και 4ο όροφο μιας παλιάς πολυκατοικίας, κατασκευής 1971. Αγοράστηκε πριν από τρία χρόνια από Κύπριο επιχειρηματία και ανακαινίστηκε πλήρως από γνωστή interior designer το 2022.

Στη συνέχεια, βγήκε προς πώληση στην αγορά, αναφέρθηκε στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Σε αυτό το σπίτι θα μπουν μετά τον εν Ελλάδι γάμο που ετοιμάζουν στην γενέτειρα των Κασσελάκηδων, τα Χανιά, μετά την ψήφιση του νόμου που επιτρέπει τον γάμο ομοφύλων.

«Καπετάνιος» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβαίνοντας με άνεση ναυτικού στα καράβια στο Πέραμα ή κάνοντας βόλτες στο νησί της Μπουμπουλίνας, τις ηρωικές και αρχοντικές Σπέτσες, ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει στο στοιχείο του κοντά στην θάλασσα.

Τώρα θα αποκαλύψει και πως έκανε επιχειρήσεις με αλιευτικά σκάφη και μάλιστα, όχι ότι και ότι αλλά, αστακοκάραβα, δηλαδή αλιευτικά που όπως λέει και η λέξη ψαρεύουν αστακούς για να καταλήξουν στα τραπέζια των εχόντων και κατεχόντων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρα από την Osios στο Μαϊάμι, για την οποία ξέσπασε πολική κόντρα, έχει 3 ακόμα εταιρείες στην Αγγλία, την Swiftbulk και την Swifttankers από όπου παραιτήθηκε στις 14/3/23, και την Swiftbulk holding που παραιτήθηκε 6 ημέρες αργότερα.

Όλες ως έδρα είχαν τον τρίτο όροφο στο 1 Ashley Road, Altrincham, Cheshire.

Σε ότι αφορά τα αστακοκάραβα, για αυτά υπάρχουν 2 εγγραφές για την εταιρεία με την επωνυμία «Lobstering» στην επίσημη ιστοσελίδα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης για το 2022.

Tα αστακοκάραβα του Κασσελάκη

Τα ποσά ζαλίζουν, όπως και το κόστος του αστακού για όποιον τόλμησε να πλησιάσει. Πάντως τα αστακοκάραβα δεν έχουν εύκολη δουλειά.

Η θάλασσα δεν είναι πάντα «λάδι» και οι παγίδες που πρέπει να ανέβουν μπορεί να είναι τόσο βαριές που να απειλούνται οι ψαράδες να βρεθούν στο νερό.

Τα αστακοκάραβα θα βγουν και με χιόνι και με χαλάζι για να μαζέψουν τις παγίδες, μία σε κάθε σημαδούρα.

Άλλη μία δυσκολία της δουλειάς, είναι πως ο αστακός που πιάστηκε στην παγίδα συχνά επιστρέφει στην θάλασσα.

«Θα ελέγξουν αν ο αστακός περνάει το όριο για την αγορά αν είναι μικρός θα τον επιστρέψουν στον ωκεανό. Θα κοιτάξουν και αν είναι έγκυος και αν είναι θα γυρίσει στον ωκεανό, είναι πολύ πειθαρχημένοι, μετά τον έλεγχο των αστακών θα βάλουν λαστιχένιους κρίκους στις δαγκάνες», αναφέρουν ειδικοί.

Είναι μία διαδικασία που με το ειδικό εργαλείο θα εξασφαλίσει πως οι αστακοί δεν θα τραυματίσουν τους ψαράδες.

Το κέρδος που αφήνουν οι αστακοί δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και τα ΜΜΕ στην Αμερική θα αναδείξουν την δυναμική αυτής της βιομηχανίας.

«Και τα καλύτερα νέα, για πρώτη φορά μπορείς να πουλήσεις αστακούς στην Ευρώπη και την Κίνα! Ναι θα πας στην Γαλλία αλλά όχι και εγώ!», ανέφερε το CNBC.

Το ρεπορτάζ αυτό είναι 3 χρόνων, την εποχή δηλαδή που και ο Κασσελάκης δραστηριοποιούταν στον χώρο, οπότε δεν αποκλείεται αν είστε από τους τυχερούς που είχαν στο πιάτο τους αστακό αυτά τα χρόνια, αυτόν να τον ψάρεψε ένα από τα αστακοκάραβα του Κασσελάκη.

«Δεν είναι μυστικό πως οι αστακοί είναι ακριβοί και ένα πιάτο με αστακό κοστίζει από 38 δολάρια και πάνω. Οι αστακοί θεωρούνται γκουρμέ αλλά κάποτε τους έλεγαν κατσαρίδες της θάλασσας και τους σέρβιραν σε φυλακισμένους. Πότε έγιναν λιχουδιά και τόσο ακριβή;», ανέφερε το Business Insider.

Από φαγητό για φυλακισμένους σε... γκουρμέ

Στην Αμερική τρελαίνονται για αστακούς, ένας τρόπος να τους πιάσεις είναι με τα χέρια.

Για όλους τους άλλους όμως που δεν έχουν σκάφος, ούτε όρεξη να κυνηγούν αστακούς, υπάρχουν τα αστακοκάραβα, σαν αυτά του Κασσελάκη, που καλύπτουν την ζήτηση και αφορά μια αγορά δισεκατομμυρίων.

«Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς αστακού αποτιμήθηκε σε περίπου 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και αναμένεται να επιτευχθεί μέγεθος αγοράς 10,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του 2030, παρουσιάζοντας σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) περίπου 5,1% κατά την περίοδο από το 2023 έως το 2030», αναφέρεται στο linkedin.