Βαθαίνει το ρήγμα στη σχέση Πολάκη με Κασσελάκη: Ο πρώην υπουργός δεν πάει στην ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων

Βαθαίνει το ρήγμα στη σχέση Πολάκη με Κασσελάκη: Ο πρώην υπουργός δεν πάει στην ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων

Έχει προαναγγείλει κυρώσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Νέο σημαντικό πρόβλημα δημιουργείται στη σχέση του Παύλου Πολάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς ο μέχρι πρότεινος στενός συνεργάτης και βασικός υποστηρικτής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιεί εντελώς τη στάση του στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που ψηφίζεται το βράδυ της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης βρίσκεται στην Κρήτη και δεν πρόκειται να βρεθεί στην ψηφοφορία, επιλέγοντας τελικώς την αποχή στο νομοσχέδιο για το οποίο ο ίδιος έχει εκφράσει την αντίθεσή του.

Μάλιστα ο βουλευτής Χανίων απαντώντας σε αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη έσπευσε να δηλώσει ότι είναι σε χειρουργείο και μάλιστα συγγενούς του, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της απουσίας του κυρίως στα μάτια του Στέφανου Κασσελάκη.

Νωρίτερα, σε μήνυμά του προς τους βουλευτές του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης, κάλεσε σε ψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ μια ημέρα νωρίτερα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος είχε προαναγγείλει «συνέπειες» για όσους δεν ψηφίσουν.

Στο μήνυμά του ανέφερε συγκεκριμένα πως «Η καταψήφιση είναι για την ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας» αλλά και πως «Η αποχή είναι για τους Βορίδηδες αυτού του τόπου».

Aυτό που μένει να φανεί είναι πόσο σκληρή στάση έχει αποφασίσει να κρατήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους βουλευτές του που θα επιλέξουν να μην ακολουθήσουν τη «γραμμή». Αν δηλαδή θα προχωρήσει σε διαγραφές – που δεν μοιάζει πιθανό – ή απλά θα τους καθαιρέσει από τις χρεώσεις τους στην κοινοβουλευτική ομάδα.