Ράνια Σβίγκου: Στόχος μας η προοδευτική αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Ράνια Σβίγκου: Στόχος μας η προοδευτική αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απαντά ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα τους», είπε για τις δημοσκοπήσεις

«Μέχρι την επόμενη βδομάδα που αρχίζει το συνέδριό μας, θα έχουν γίνει πάνω από 600 εκδηλώσεις και προσυνεδριακές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα, σε ένα κλίμα συσπείρωσης και ενότητας», δήλωσε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές υπογράμμισε ότι στόχος του κόμματος «είναι η προοδευτική αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», με τους «πολίτες να γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός ο οποίος θα μπορέσει να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντά τους». Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, αναφέρθηκε «στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, η οποία απαντά ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα των πολιτών, κι ότι είναι υπαίτια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η ακρίβεια, η εγκληματικότητα, τα προβλήματα των αγροτών». Οπότε, συνέχισε, «είναι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, να πείσουμε ότι εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι έχουμε εναλλακτική πρόταση», κάτι που «θα γίνει τους επόμενους μήνες, πριν τις ευρωεκλογές, όπου θα δούμε και την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Σχετικά με την εκδήλωση της «Εφημερίδας των Συντακτών», η κ. Σβίγκου σχολίασε ότι «ο Διονύσης Τεμπονέρας συμμετέχει ως πρόσωπο», κι ότι «στο ερώτημα που θέτει ο τίτλος της, δηλαδή ποιος θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη. Ένας ισχυρός, δυνατός, ανανεωμένος ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, που έχει πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη». «Αυτό είναι το μήνυμα που θα βγει και από το συνέδριό μας», τόνισε.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων, υπογράμμισε ότι «δυστυχώς, αυτή κρίθηκε πρόσφατα, στις βουλευτικές εκλογές, όταν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε η πρόταση για προοδευτική διακυβέρνηση». Υπενθύμισε ότι είναι πολύ πρόσφατη «η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκρότηση της ανταγωνιστικής πολιτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς». Τόνισε ότι «η συζήτηση αυτή θέλει πολύ βαθύτερες πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες από μια εκδήλωση προσώπων».