Τεμπονέρας: Το «ξεπάγωμα» των τριετιών αφορά μόνο το 20% των εργαζομένων

Τεμπονέρας: Το «ξεπάγωμα» των τριετιών αφορά μόνο το 20% των εργαζομένων

«Οι νέοι εργαζόμενοι που έχουν δουλέψει από το 2012 έως το 2023 θα δουν την πρώτη αύξηση της πρώτης τριετίας μετά το 2027»

«Οι νέοι εργαζόμενοι που έχουν δουλέψει από το 2012 έως το 2023 θα δουν την πρώτη αύξηση της πρώτης τριετίας μετά το 2027» ανέφερε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όπως είπε, «το ξεπάγωμα των τριετιών αφορά περίπου 600.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, άρα περίπου το 20% του εργατικού δυναμικού», προσθέτοντας πως «οι νέοι εργαζόμενοι που έχουν δουλέψει από το 2012 έως το 2023 θα δουν την πρώτη αύξηση της πρώτης τριετίας μετά το 2027, ενώ θερίζει η ακρίβεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά τους μισθούς είναι οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις. Οι μεγάλοι χαμένοι είναι εκείνοι οι οποίοι αμείβονται με κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες έχουν μισθό μεγαλύτερο του κατώτατου, οι οποίοι δεν πρόκειται να δουν την παραμικρή αύξηση».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, ο κ. Τεμπονέρας σχολίασε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει αυτή η εικόνα Βαβέλ της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν εκείνος, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα έρθει άμεσα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Θυμίζω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μακρά παράδοση όσον αφορά το ζήτημα αυτό. Το σύμφωνο συμβίωσης από την πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας δεν ψηφίστηκε. Η ακροδεξιά πτέρυγα πιέζει, υπάρχει μια αρρυθμία στη ακροδεξιά «πολυκατοικία». Εμείς έχουμε πάρει θέση στο ζήτημα αυτό, επί της αρχής έχουμε πει ότι ισότητα σημαίνει ισότητα».