Αποστρατεύεται έως τα μέσα Ιανουαρίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Αποστρατεύεται έως τα μέσα Ιανουαρίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Ποιο πρόσωπο είναι πιθανόν να τον διαδεχθεί κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ

Εντός των επομένων ημερών και ειδικότερα το χρονικό διάστημα από την επόμενη ημέρα των Φώτων έως και τις 15 του μηνός αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) προκειμένου να προβεί στις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με αυτές ολοκληρώνεται και η θητεία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος σύμφωνα με το Newsbeast, συνεχίζει και θα ολοκληρώσει την προγραμματισμένη αποχαιρετιστήρια περιοδεία του, που είχε διακόψει εξαιτίας του τραγικού δυστυχήματος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Καλαμάτα.

Ποιος θα αναλάβει στη θέση του αρχηγός ΓΕΕΘΑ; 

Δεν υπάρχουν σχετικές διαρροές από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή από το Μέγαρο Μαξίμου. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι αρχαιότερος των επικεφαλής των τριών Σωμάτων (Στρατού Ξηράς, Αεροπορίας και Ναυτικού) είναι ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος (Ι), Θεμιστοκλής Μπουρολιάς που είχε εισέλθει στη Σχολή Ικάρων το 1980 και ονομάστηκε ανθυποσμηναγός το 1984, έχοντας συμπληρώσει έως σήμερα πάνω από 5.000 ώρες πτήσεων με αεροσκάφη T-41D, T-37B/C, T-2E, A-7H, F-16C/D Block 50 και 52+ και EMB-135.

Αρκετοί εκτιμούν ότι τα προσόντα του αποτελούν πρόκριμα προκειμένου να διαδεχθεί τον κ. Φλώρο στην αρχηγία του ΓΕΕΘΑ.