Τέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος: «Δεν παίρνω διαζύγιο από την ανανεωτική Αριστερά»

Τέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος: «Δεν παίρνω διαζύγιο από την ανανεωτική Αριστερά»

«Ευχαριστώ ιδιαίτερα όσους αγωνιστήκαμε για να αντιμετωπίσουμε ειδικά τις βαρβαρότητες που συνδέθηκαν με την έκδοση του γνωστού "επάρατου" νόμου»

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος, ακολουθώντας τα βήματα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, της Πέτης Πέρκα, της Έφης Αχτσιόγλου, του Αλέξη Χαρίτση και επτά ακόμη βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν χθες, καθώς και πολλών ακόμη κομματικών συντρόφων.

Ο κ. Παρασκευόπουλος με άρθρο του στο News 247 αναφέρει χαρακτηριστικά υπό μορφή υστερόγραφου τα εξής:

«ΥΓ. Η αποχώρησή μου από το ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με πολλούς συντρόφους φίλους και φίλες, δεν αποτελεί διαζύγιο από τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, ούτε συνδέεται με πικρίες. Προσωπικά δοκιμάστηκα, ας κρίνουν οι άλλοι, απέκτησα γνώσεις και έγινα ταπεινότερος συνειδητοποιώντας πόσες δυσκολίες και δεσμεύσεις έχει η πολιτική δράση. Δεν παραλείπω όμως τις βαθιές ευχαριστίες: Όχι μόνο στους συναδέλφους μου, αλλά και στους μαθητές και στις μαθήτριές μου που προσήλθαν και εργαστήκαμε μαζί σε υποθέσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ύστερα της Βουλής. Θαύμαζα τη δουλειά τους, μοιραστήκαμε πολλά άγχη και λιγότερες χαρές, σήμερα είμαστε όλοι φίλοι. Επίσης, ευχαριστώ ιδιαίτερα όσους αγωνιστήκαμε για να αντιμετωπίσουμε ειδικά τις βαρβαρότητες που συνδέθηκαν με την έκδοση του γνωστού "επάρατου" νόμου».

Και συνεχίζει: «Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο οφείλω την απότομη είσοδό μου στην τότε κυβέρνηση, και τη δυνατότητα να συμβάλω σε ένα σημαντικό τομέα. Αργότερα έκανε επιλογές που καθόλου δεν με εκφράζουν, αλλά κρατώ τα θετικά. Για την πρόσφατη περίοδο, τέλος, ευχαριστώ τον Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, που μου έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ εθελοντικά με σημαντικά θέματα του Ευρωκοινοβουλίου. Στη νέα πορεία, δεν είμαι σίγουρος για τα κυβικά του οχήματος, αλλά βλέπω ένα καθαρό ορίζοντα».