Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου: «Η πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς χωρίς ουσιαστική διαφωνία»

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου: «Η πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς χωρίς ουσιαστική διαφωνία»

Η Κουμουνδούρου καταλογίζει στους αποχωρήσαντες «περιφρόνηση της λαϊκής εντολής»

Την πρώτη απάντησή του στην αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο Στέφανος Κασσελάκης, μέσω ανακοίνωσης του κόμματος.

«Είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καθώς φαίνεται, η μόνη "διαφωνία" όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής», τονίζεται και καταλήγει:

«Η Ιστορία θα κρίνει. Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή, η ισχυρή φωνή στην κοινωνία, στις μάχες που δίνονται για την ανατροπή των δεξιών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιο κοντά στην κοινωνία, πιο ενωμένος, πιο δυνατός, με την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα θα εκφράσει και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα ένα ελεγχόμενο δικομματισμό με ή χωρίς δεκανίκια».​