Σταθάκης: Η αντιπαράθεση του Κασσελάκη είναι με την Αριστερά και με το 50% της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ

Σταθάκης: Η αντιπαράθεση του Κασσελάκη είναι με την Αριστερά και με το 50% της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ

«Σας θυμίζω τη βασική στρατηγική της εκλογής Κασσελάκη:. Ήταν υπονομευτές του Τσίπρα»

Πρόωρη, χαρακτήρισε, μία συζήτηση για νέο πολιτικό φορέα, σε δηλώσεις του ο Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι «η διαδικασία τώρα επικεντρώνεται στο ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να υπάρξει εναλλακτικό σχήμα», ενώ μίλησε για την «καταστροφική για τον ΣΥΡΙΖΑ επιλογή Κασσελάκη».

Σχετικά με την διαδικτυακή σύσκεψη ως προς την γραμμή της αποχώρησης και στην ερώτηση του εάν έπρεπε να φύγει η ομάδα 6+ 6 μετά από όσα ειπώθηκαν το Σαββατοκύριακο, ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε:

«Οι μεγάλες αυτές συναντήσεις των χιλίων ατόμων ουσιαστικά εκδηλώνουν και επικοινωνούν με την τεράστια δυναμική κόσμου στην βάση που είναι το 50% του ΣΥΡΙΖΑ, για το τι πολιτικές επιλογές έχει μπροστά της. Το ρήγμα στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει. Ένα μεγάλο μέρος των μελών και στελεχών σε τοπικό επίπεδο έχουν ήδη αποχωρήσει. Αυτό ισχύει απόλυτα για τα Χανιά που ξέρω καλά. Άρα οι διαδικασίες με τις οποίες καλείται να κινηθεί ως πολιτικός χώρος πλέον αυτή η μεγάλη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς θα έχει ένα σχεδιασμό πολιτικό για το πως γίνονται τα βήματα, πότε θα γίνουν, τι χαρακτήρα θα έχουν και για το αν η αποχώρηση θα κουβαλάει όλο το βάρος της πολιτικής απέναντι στον πρόεδρο».

«Νομίζω ότι οποιαδήποτε συζήτηση είναι πρόωρη. Ο κόσμος συναντιέται, γίνονται συνέδρια, συναντήσεις σε επίπεδο βάσης. Το υπογραμμίζω αυτό και οι ιδέες και οι σκέψεις για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα νομίζω ότι δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα μιας συζήτησης με υπαρκτό υποκείμενο», είπε ο κ. Σταθάκης.

Η εκλογή Κασελάκη στηρίχθηκε πάνω σε μια επιθετικότητα απέναντι στην Αριστερά. Σας θυμίζω τη βασική στρατηγική της εκλογής Κασσελάκη:. Ήταν υπονομευτές του Τσίπρα. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι μετά την εκλογή του Κασσελάκη, η επίθεση στην Αριστερά συνεχίστηκε και κορυφώθηκε στην Κεντρική Επιτροπή με όλες αυτές τις πολύ βαριές εκφράσεις για τον «εσωτερικό εχθρό» εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που«ευθύνεται για την ήττα του 2019, την ήττα το 203 και ούτω καθεξής. Άρα η όξυνση και η αντιπαράθεση του νέου προέδρου με την Αριστερά, είναι με το 50% της βάσης», τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης.

«Προφανώς είναι συλλογική ευθύνη. Την ευθύνη την πήρε ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν είναι κανείς έξω από αυτή την ευθύνη. Άρα η οπτική είναι πάρα πολύ απλή. Ένας πρόεδρος ο οποίος εξελέγη με διχαστική στρατηγική, προχώρησε δυστυχώς την επαύριο της εκλογής σε διχαστικό λόγο και ολοκληρώνεται με βαριές κουβέντες από τους υπονομευτές αποστάτες».