Τσακαλώτος μετά την αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κασελάκης φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι ήθελε ένα άλλο κόμμα»

Τσακαλώτος μετά την αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κασελάκης φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι ήθελε ένα άλλο κόμμα»

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είχε πάρει θέση»

Για την απόφασή του να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, που όπως τόνισε ήταν δύσκολη μίλησε το βράδυ της Δευτέρας (14/11) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι ήθελε ένα άλλο κόμμα» επεσήμανε εστιάζοντας στον Στέφανο Κασσελάκη και στράφηκε κατά του λέγοντας «δεν μπορείς να μιλάς απευθείας με τον λαό, αν δεν παράγεις πολιτική».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Attica και την εκπομπή «Γεγονότα 2.0» υπογράμμισε πως δεν θέλει να κοιτάζει πίσω και ξεκαθάρισε πως επιθυμεί να μιλάει μόνο για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο.

«Δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ιδεολογία»

Όπως διαμήνυσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών «δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ιδεολογία» και εξήγησε ότι αρκεί μόνο ο «αντιμητσοτακικός λόγος».

 

«Είναι παράξενο να κάνεις πολιτική χωρίς ανάλυση» τόνισε και σημείωσε ότι δεν μπορείς να μιλάς απευθείας με τον λαό (σ.σ. όπως επιδιώκει ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ), χωρίς να υπάρχει η παραγωγή πολιτικής και η ανάλυση της πολιτικής.

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, από την αρχή φάνηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε άλλο κόμμα.

«Ο κ. Κασσελάκης καταργεί τα ενδιάμεσα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό έδειξε με την πρότασή του για δημοψήφισμα επί των διαγραφών από τη βάση του κόμματος» δήλωσε ο επικεφαλής της «Ομπρέλας» τονίζοντας ότι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συνεχίσει την στροφή προς το πολιτικό Κέντρο, που είχε ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά «χωρίς να έχει τα χαρίσματα» του Αλέξη Τσίπρα.

 

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είχε πάρει θέση»

Εστιάζοντας στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είχε πάρει θέση, με την οποία θα ξεκαθάριζε ότι δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο, αλλά και ότι δεν θα αφήσει κανέναν να υπονομεύσει το κόμμα.

 

Παράλληλα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε ότι τον ενδιαφέρει η διακυβέρνηση του τόπου και ότι ο στόχος της «Ομπρέλας» είναι να συγκροτήσει ένα μπλοκ δυνάμεων, που θα διεκδικήσει να κυβερνήσει τη χώρα. «Αυτό θέλω να συζητήσω με όλα τα κομμάτια της Αριστεράς, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασιών

Σε ερώτηση αναφορικά με πιθανές συνεργασίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν απέκλεισε συζητήσεις ακόμα και με το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θ’ αρχίσουμε πόλεμο “τι κακός που είναι ο Κασσελάκης και τα στελέχη του”» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ κλείνοντας είπε ότι, αν αποχωρήσει η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, ασφαλώς και θα συζητήσει και μαζί τους.