Κατά της πρότασης Κασσελάκη για δημοψήφισμα ο Διονύσης Τεμπονέρας: «Βαθιά διχαστική κίνηση»

Κατά της πρότασης Κασσελάκη για δημοψήφισμα ο Διονύσης Τεμπονέρας: «Βαθιά διχαστική κίνηση»

«Υπονομεύει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ»

Ότι διαφωνεί με την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για δημοψήφισμα σχετικά με τις τέσσερις διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε το πρωί του Σαββάτου (11/11) ο Διονύσης Τεμπονέρας. Μάλιστα το στέλεχος του κόμματος τη χαρακτήρισε «βαθιά διχαστική κίνηση που υπονομεύει την ενότητα του κόμματος».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε ότι «δεν στήνουμε λαϊκά δικαστήρια», αποδίδοντας την πρόταση του προέδρου του κόμματος σε «ανασφάλειες».

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ανακληθεί η πρόταση αυτή εξηγώντας ότι η ανάκλησή της αποτελεί όρο για να προχωρήσει το κόμμα.

«Χρειαζόμαστε ηρεμία προς το συνέδριο» δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος σχολίασε και τις προτάσεις για παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «δεν χρειαζόμαστε τοποτηρητή».

Ειδικότερα ερωτηθείς την αμφιλεγόμενη πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος ο κ. Τεμπονέρας απάντησε σχετικά: «Καταλαβαίνω τις ανασφάλειες αλλά και τις αγωνίες που οδήγησαν στην πρόταση αυτή. Είναι μια πρόταση η οποία είναι αντικαταστατική, υπό την έννοια ότι έχουμε ορίσει συγκεκριμένα όργανα, όπως είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία αποφασίζει για τα ζητήματα αυτά στα πλαίσια μιας πειθαρχικής διαδικασίας. Είναι μια πρόταση, η οποία είναι διχαστική, υπό την έννοια ότι δεν εξασφαλίζει την ενότητα του κόμματος την επόμενη μέρα. Είναι μια πρόταση η οποία είναι εσωστρεφής».

Σύμφωνα με τον κ. Τεμπονέρα, η ελληνική κοινωνία δεν ενδιαφέρεται γι' αυτό το οποίο παρακολουθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, αλλά ενδιαφέρεται για τις πραγματικές αγωνίες και τα προβλήματα τα οποία έχει καθημερινότητα του πολίτη.

«Θα πρέπει να ζητήσουμε την ανάκληση του δημοψηφίσματος. Δεν στήνει η Αριστερά λαϊκά δικαστήρια, ακόμα και όταν διαφωνεί με όρους συντροφικότητας, με όρους σεβασμού στην κριτική και στην διαφορετική άποψη. Χρειαζόμαστε σε κάθε περίπτωση και αυτό είναι το κρίσιμο νομίζω, να δούμε πώς μπορούμε να προσθέσουμε στο πολιτικό εγχείρημα και όχι να αφαιρέσουμε» ανέφερε.

Θέλοντας να δώσει έμφαση στα λεγόμενά του ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής επανέλαβε ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι αχρείαστη, διχαστική και υπονομεύει την ενότητα του κόμματος.