Τεμπονέρας: Το ζήτημα των διαγραφών μπορεί να υποβαθμιστεί

Τεμπονέρας: Το ζήτημα των διαγραφών μπορεί να υποβαθμιστεί

«Η δημιουργία ενός νέου κόμματος δεν αποτελεί την πρώτη μου επιλογή»

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε το μέλος της πολιτικής γραμματείας του κόμματος, Διονύσης Τεμπονέρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχει ένας προβληματισμός ο οποίος έχει εκφραστεί δημοσίως. Το βασικό ερώτημα που τέθηκε χθες στην εκδήλωση ήταν το αν υπάρχει χώρος για την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά και εγώ προσωπικά απαντώ καταφατικά. Υπάρχει χώρος».

Αναφορικά με τις διαγραφές ο ίδιος τόνισε: «Το ζήτημα των διαγραφών μπορεί να υποβαθμιστεί. Υπάρχει ένα ζήτημα διαδικασίας έτσι κι αλλίως. Είναι μία εύκαιρία να υπάρξουν υποχωρήσεις και να πέσουν οι τόνοι. Είναι μία κακή εικόνα που βγαίνει τπρος τα έξω, πρέπει να πάμε στην επόμενη ημέρα και να επικεντρωθούμε στα πολιτικά ζητήματα», τόνισε, μιλώντας, στον ΣΚΑΪ.

«Οι χαρακτηρισμοί δεν βοηθούν κανέναν απολύτως», σχολίασε. «Η αριστερα έχει ζήσει διασπάσεις στο παρελθόν και αυτό έχει δείξει ότι τα γεγονότα αυτά δεν ευνοούν το συνολικό εγχείρημα».

«Η δημιουργία ενός νέου κόμματος δεν αποτελεί την πρώτη μου επιλογή, σε καμία περίπτωση. Υπάρχει το περιθώριο να το παλέψουμε ακόμη για συλλογικές αποφάσεις. Ωστόσο, αν δε μας περιλαμβάνουν οι συλλογικές αποφάσεις απο εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να πάρει τις δικές του», τόνισε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Τέλος, σχετικά με το σενάριο της ενότητας ο κ. Τεμπονέρας δήλωσε ότι «Πρέπει να βγαίνουμε προς τα έξω έχοντας μία κοινή γραμμή που θα τηρούμε και θα διαφυλάξουμε».