Βίτσας για Κασσελάκη: Μπορείς να μιλάς για ενότητα, αλλά θα πρέπει και να την πράττεις

Βίτσας για Κασσελάκη: Μπορείς να μιλάς για ενότητα, αλλά θα πρέπει και να την πράττεις

«Δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη»

Για την πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το πρωί της Τετάρτης (1/11) ο Δημήτρης Βίτσας ενώ αναφέρθηκε και στον νέο πρόεδρο του κόμματος. «Μπορείς να μιλάς για ενότητα, αλλά θα πρέπει και να την πράττεις» επεσήμανε εστιάζοντας στον Στέφανο Κασσελάκη και υπογράμμισε πως θα πρέπει να συζητηθούν οι διαγραφές του ίδιου και των Σκουρλέτη και Φίλη.

«Σε 10 ημέρες θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Πιστεύω πως θα υπάρξει μία ισορροπία, να έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Χθες έγινε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ήταν καλή η τοποθέτηση του προέδρου. Εντόπιζε τα βασικά στοιχεία πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το ζήτημα της ακρίβειας, όπως και της Γάζας, που πρέπει να μας θλίβει και να μας κινητοποιεί» είπε μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Εκκρεμούν τα ζητήματα των τεσσάρων διαγραφών. Μπορείς να μιλάς για ενότητα, αλλά θα πρέπει και να την πράττεις. Δεν αμφισβητούμε ότι ο Κασσελάκης είναι πρόεδρος. Έγιναν οι εκλογές, πήρε τόσες χιλιάδες ψήφους, η Έφη Αχτσιόγλου πήρε λιγότερες, εκλέχτηκε πρόεδρος. Είναι διαφορετικό πράγμα αυτό κι άλλο στις πρώτες τοποθετήσεις να είσαι έξω από τις αποφάσεις του συνεδρίου. Η χθεσινή του ομιλία ήταν επικεντρωμένη στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η γειτονιά μας και η χώρα. Εάν δεν υπήρχε η ομιλία του στον ΣΕΒ δεν θα υπήρχαν αυτές οι αντιδράσεις» σημείωσε ο Δημήτρης Βίτσας.

«Δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη»

Αναφερόμενος σε όσους λένε στους διαγραφέντες να χαμηλώσουν τους τόνους και να ζητήσουν συγγνώμη επεσήμανε: «Πρέπει να ξέρουμε και για ποιο πράγμα πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη. Εγώ δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη. Μπορώ να παλέψω για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόμμα».

Με την Δώρα Αυγέρη να χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «πεθαμένο λικέρ» πριν τον Κασσελάκη, ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε πως πρόκειται για πρωτοφανείς κατηγορίες απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ωρίμαζε, θα έλεγα. Βεβαίως, δεν πήγε καλά στις εκλογές, αλλά τέτοια κατηγορία απέναντι στον προηγούμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω ξανκούσει. Καλό είναι να αποφεύγουμε τους χαρακτηρισμούς στην παρούσα περίοδο», δήλωσε.

Μιλώντας δε για την αποστασιοποίηση του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε πως είναι δική του απόφαση πλέον.

«Θεωρώ άχαρο να επικαλούμαστε τη μαρτυρία του. Εάν θέλει να μιλήσει, θα μιλήσει» είπε.

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Βίτσας ξεκαθάρισε πως η Κεντρική Επιτροπή δεν μπορεί να διαγράψει μέλη του κόμματος, αλλά μόνο να γνωμοδοτήσει.