Αυγέρη: Είναι στο χέρι των πολιτών να γίνει η αλλαγή στους δήμους και τις περιφέρειες

Αυγέρη: Είναι στο χέρι των πολιτών να γίνει η αλλαγή στους δήμους και τις περιφέρειες

«Ήταν πολύ σημαντικό ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου κινητοποίησε πολλές χιλιάδες ανθρώπους και νέα μέλη»

«Βασικό πολιτικό επίδικο αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι να υπάρξει αλλαγή σε δήμους και περιφέρειες, να δοθεί ένα ξεκάθαρο αντιδεξιό και δημοκρατικό μήνυμα», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας χθες το βράδυ, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στο «Attica TV».

Όπως σημείωσε, «το μεγάλο πολιτικό επίδικο αυτών των εκλογών είναι να παρακινηθεί ο κόσμος να κάνει την αλλαγή, μακριά από την παράδοση των πελατειακών δικτύων. Να κάνει την αλλαγή για τη ζωή του, για την καθημερινότητά του, στη μικρότερη κλίμακα του δήμου ή της περιφέρειας. Είναι στο χέρι των πολιτών να αλλάξουν τη σημερινή κατάσταση».

Η ίδια υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να χαμηλώνει τις προσδοκίες για τους υποψηφίους που στηρίζει, ειδικά τις τελευταίες μέρες, σε σχέση με αυτές που είχαν καλλιεργηθεί στην αρχή». Σχολίασε πως «είναι χαρακτηριστικό ότι δεν βλέπουμε συχνά δημοσκοπήσεις για τους γαλάζιους “εκλεκτούς”», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θέσπισε με νόμο τη δυνατότητα ένας υποψήφιος να μπορεί να κερδίσει με 43%+1 ψήφο.

«Φαίνεται ότι και αυτό είναι πλέον δύσκολο ή και ουτοπικό για πάρα πολλούς γαλάζιους υποψηφίους, κάτι που στην αρχή το θεωρούσαν σίγουρο», είπε, εκφράζοντας την άποψη ότι «εξαιτίας μιας πολύ δύσκολης συνθήκης, κυρίως λόγω των μεγάλων καταστροφών ειδικά στη Θεσσαλία, αναδείχθηκαν όλα αυτά τα κούφια τα λόγια, τα μεγάλα και τα συστήματα που εξέθρεψε το “επιτελικό” κράτος Μητσοτάκη τα τέσσερα τελευταία χρόνια». «Είναι αξιοσημείωτο ότι τώρα ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ προσπαθούν να πάρουν αποστάσεις από τον Αχιλλέα Μπέο, ένα πρόσωπο που μέχρι πρότινος θεωρούσαν το πιο κατάλληλο για τη δουλειά που είναι να κάνει, μάλλον για να δέρνει κόσμο», πρόσθεσε.

Η κ. Αυγέρη αναφέρθηκε στη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Γιάννη Μυλόπουλο ως υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σε ερώτηση για τη συμμετοχή του Γιάννη Μπουτάρη στο ψηφοδέλτιο του Σπύρου Πέγκα, που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, επεσήμανε: «Ο κ. Μπουτάρης έκανε τη διαφορά όσο ήταν δήμαρχος, έβγαλε την πόλη από το σκοταδισμό». «Η παρουσία του στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα είναι η καλύτερη στήριξη για τον κ. Πέγκα. Το ζήτημα είναι να γίνει η αλλαγή στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Ζέρβας ξεκίνησε ως ανεξάρτητος υποψήφιος και τώρα κατέληξε να είναι άμεσα εξαρτημένος από την υποστήριξη του κ. Μητσοτάκη», συμπλήρωσε. Ακόμη, υπογράμμισε ότι σε πολλές περιπτώσεις η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συγκεκριμένους υποψηφίους έρχεται από κοινού με άλλες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου: «Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στηρίζουμε την κ. Βάσω Χοχλάκα, από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, με τους Οικολόγους. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε αυτήν τη συμπόρευση και ένας από τους στόχους των εκλογών είναι να δοθεί ένα αντιδεξιό, ένα δημοκρατικό μήνυμα».

Ερωτηθείσα για την απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία λίγες ημέρες μετά την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, απάντησε ότι «ήταν πολύ σημαντικό ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου κινητοποίησε πολλές χιλιάδες ανθρώπους και νέα μέλη». «Αυτό καταγράφεται στα πολύ θετικά», σημείωσε για να προσθέσει ότι «δεν είναι ένα αποτέλεσμα που το πιστώνεται μόνο ο νέος πρόεδρος, ο Στέφανος Κασσελάκης, ως μια εκλογική νίκη, είναι μια νίκη της Δημοκρατίας, του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου». «Είδαμε κόσμο που έλεγε ότι δεν υπάρχει λύση και προοπτική, δεν υπάρχει ενδιαφέρον πια για την πολιτική, να αλλάζει στάση», τόνισε επισημαίνοντας πωςι «είναι, βέβαια, και τα πρόσωπα που κάνουν τη διαφορά». «Ένα πρόσωπο κινητοποίησε άλλους πολίτες, νέους ανθρώπους να βρουν ενδιαφέρον για την πολιτική, χρησιμοποιώντας μάλιστα και νέα μέσα, νέους τρόπους προσέγγισης», υπογράμμισε. Σύμφωνα με την ίδια, η εμπλοκή, ειδικά των νέων ανθρώπων, στην πολιτική είναι στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και αυτό «πρέπει να καταγραφεί ως ένα πολύ σημαντικό θετικό αποτύπωμα των εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας».

Με αφορμή την πρόσφατη αποστροφή του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, στη Βουλή για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης βάζει τον κ. Βορίδη στη Βουλή να κάνει τη “βρώμικη” δουλειά. Επρόκειτο για ένα μεγάλο θεσμικό ατόπημα του κ. Βορίδη και ευτυχώς το απέσυρε». Όπως σημείωσε, «ο Στέφανος Κασσελάκης με σεβασμό βρίσκεται κάθε φορά στη Βουλή για να ασκήσει τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με μεγάλη προσήλωση στον ρόλο του και στις απαιτήσεις των καιρών». Η κ. Αυγέρη ανέφερε ότι σήμερα θα απευθυνθεί και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και πως «δεν είναι καινούριο ένας αρχηγός κόμματος που δεν είναι βουλευτής να απευθύνεται στα μέλη της ΚΟ.

Τέλος, για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη τόνισε ότι είναι «μεγάλο το αποτύπωμα και μεγάλο το κενό».