Στη Βουλή ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης: Η πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος στους 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης: Η πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος στους 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αναμένεται να γίνουν γνωστά τα ονόματα του προεδρείου της Κ.Ο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σήμερα θα εισέλθει κανονικά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να απευθυνθεί για πρώτη φορά στους 47 βουλευτές του κόμματός του, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Πρόκειται για μια διαδικασία που για τη Βουλή δεν είναι θεσμική, με την έννοια ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.) θα μπορούσε να συνεδριάσει και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο εκτός του μεγάρου, ωστόσο είθισται να πραγματοποιείται εντός αυτού, οπότε ο κ. Κασσελάκης θα έχει το δικαίωμα ομιλίας στον επονομαζόμενο «ναό της Δημοκρατίας» και ειδικότερα στην αίθουσα της Γερουσίας που βρίσκεται στον πρώτο όροφο.

Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης θα επικεντρωθεί στο ζήτημα που αφορά τη διασφάλιση της ενότητας στο κόμμα μετά τις βαριές κουβέντες που ανταλλάχθηκαν κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών. Παράλληλα θα ξεκαθαρίσει πως μόνος αντίπαλος είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ότι ήρθε ο καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να απαλλαγεί από την εσωστρέφεια που προκάλεσαν τα δυσμενή αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου.

Παράλληλα στη συνεδρίαση αναμένεται να γίνουν γνωστά τα ονόματα του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ αρχικά αναμενόταν να ανακοινωθούν και οι νέοι Τομεάρχες του κόμματος, κάτι όμως που παραμένει στον «αέρα».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κασσελάκης είχε μεταβεί επίσης στο Κοινοβούλιο στις 19 Σεπτεμβρίου, μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών προκειμένου να συναντήσει τον Νίκο Παππά, με τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να δηλώνει πως τάσσεται στο πλευρό του εξ Αμερικής νεαρού επιχειρηματία ενόψει για την αρχηγία. Στο Κοινοβούλιο βρέθηκε επίσης ο κ. Κασσελάκης το πρωινό της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου, όπου μετέβη στο γραφείο του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για να παραλάβει τη «σκυτάλη» της προεδρίας του κόμματος, αλλά το παρών έδωσε και προχθές στην παρθενική του εμφάνιση στην αίθουσα της Ολομέλειας, όπου κάθισε στα έδρανα των αξιωματούχων, αριστερά από το βήμα του ομιλητή (δεξιά όπως κοιτούν οι βουλευτές το Προεδρείο) προκειμένου να ακούσει την ομιλία του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, Σωκράτη Φάμελλου.

Μάλιστα κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής, χειροκρότησε τον κ. Φάμελλο (σ.σ. κανονικά απαγορεύεται το χειροκρότημα απ’ όσους κάθονται στα έδρανα των αξιωματούχων ή απ’ όσους βρίσκονται στα θεωρεία). Από την άλλη πλευρά το χειροκρότημα Κασσελάκη στον Φάμελλο όμως, δείχνει ότι τον εμπιστεύεται για τη συγκεκριμένη θέση και εκτός απροόπτου αυτός θα τον αντικαθιστά καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας στις κοινοβουλευτικές μάχες.