Η πρώτη παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην Ολομέλεια της Βουλής

Η πρώτη παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην Ολομέλεια της Βουλής

Κάθισε στα έδρανα των αξιωματούχων και παρακολούθησε την ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου

Την πρώτη του παρουσία στην Ολομέλεια της Βουλής έκανε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Κασσελάκης μπήκε στην αίθουσα και φιλοξενήθηκε στα έδρανα των αξιωματούχων κατά την ομιλία του επικεφαλής της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σωκράτη Φάμελλου. Υπενθυμίζεται ότι ο νέος πρόεδρος δεν είναι βουλευτής, επομένως μπορεί να κάθεται μόνο στα έδρανα των αξιωματούχων ή στα θεωρεία της Βουλής.

Για «σοβαρά προβλήματα αρρυθμίας» και «αποτυχίες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις πρώτες 100 μέρες της δεύτερης θητείας της, έκανε λόγο ο Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου. Ο κ. Φάμελλος σχολίασε, πως «σε αυτές τις 100 πρώτες μέρες που φάνηκαν 1.000 στον πρωθυπουργό, έχει εδραιωθεί ένα κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία και την οικονομία και η πεποίθηση ότι τα πράγματα στην χώρα δεν πάνε καλά».

Αναφέρθηκε επίσης στον κόσμο που υπέφερε αυτό το διάστημα από «τους χαμηλούς μισθούς, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, την ακρίβεια», ενώ υπενθύμισε και τις πρώτες εκατό μέρες της πρώτης διακυβέρνησης Μητσοτάκη το 2019, η οποία, όπως επισήμανε, συγκροτείτο μάλιστα από «αρίστους». Αυτό το αφήγημα, τόνισε, «κατέρρευσε» τέσσερα χρόνια μετά, με «μεγάλο κόστος» για την ελληνική κοινωνία και οικονομία και στους θεσμούς αλλά και στην καθημερινότητα.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία, την οποία επισκέφτηκε χθες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, σχολιάζοντας πως «μία λέξη ταιριάζει στο αποτύπωμα των κυρίων Μητσοτάκη και Αγοραστού στη Θεσσαλία: Απόγνωση». Επισήμανε δε την παραίτηση του κ. Θωμά Ιωάννη, υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου του κ. Αγοραστού, ως ένδειξη διαφωνίας με τον τρόπο διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με τη στρατηγική του κ. Αγοραστού.

Σχολιάζοντας την φράση του κ. Βορίδη για τον Βόλο, ότι ήταν «άτυχος», είπε πως είναι «μεγάλη ατυχία και για τη Θεσσαλία και για τη Ρόδο και για τον Έβρο και για την Εύβοια, αλλά και για την Αττική, η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Ο κ. Φάμελλος κατήγγειλε επίσης, ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει δοθεί η αποζημίωση της οικοσκευής σε πληθώρα οικογενειών.