Έλενα Ακρίτα: Εξηγεί γιατί θα στηρίξει Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο με «καρφί» σε Αχτσιόγλου

Έλενα Ακρίτα: Εξηγεί γιατί θα στηρίξει Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο με «καρφί» σε Αχτσιόγλου

«Μαζεύτηκαν αρκετά τα οποία και κορυφώθηκαν τη βραδιά των εκλογών»

Τη στήριξή της στον Στέφανο Κασσελάκη ανακοίνωσε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έλενα Ακρίτα, αν και όπως είπε στον πρώτο γύρο ψήφισε την Έφη Αχτσιόγλου.

Η δημοσιοποίηση των προθέσεών της έγινε μέσω ανάρτησης στο Facebook. Μάλιστα η Έλενα Ακρίτα επανήλθε με νέα ανάρτηση στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για μια «διευκρινιστική δήλωση», ένα «υστερόγραφο», όπως ανέφερε, με «καρφιά» για την Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα επιτέθηκε στην υποψήφια πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση «ίσων αποστάσεων» σχετικά με τους δημοσιογράφους.

Γράφει συγκεκριμένα η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είχα αποσύρει τη στήριξη μου όταν η υποψήφια Πρόεδρος έκανε δήλωση ίσων αποστάσεων για τους δημοσιογραφους – να μην τους αδικούμε για να μη μάς αδικούν. Μαζεύτηκαν αρκετά τα οποία και κορυφώθηκαν με την δήλωση της τη βραδιά των εκλογών».

 

«Έχω πληρώσει με την παραίτηση μου από τα ΝΕΑ αυτή την…ανοχή: όταν «συνάδελφοι» έγραφαν τερατώδη ψεύδη για το σπίτι του Τσίπρα κι εγώ επέμενα στην αλήθεια περι ενοικίου, βρόντηξα την πόρτα κι έφυγα. Μετά από τόσα χρονια σε αυτή τη δουλειά, για μένα είχε κόστος ψυχικό κι επαγγελματικό».

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι στον δημοσιογραφικό κλάδο. Κι ούτε θα γίνουμε ποτέ. Καμία ανοχή σε εξισορροπιστικές πρακτικές που μάς βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι. Καμία όμως. Γιατί μερικοί από μας αυτές τις συμψηφιστικές αντιλήψεις τις έχουμε νιώσει στο πετσί μας. Και τις έχουμε πληρώσει πανάκριβα».

Νωρίτερα, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως στον δεύτερο γύρο θα επιλέξει τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook:

Στις 17 Ιουλίου με άρθρο μου στο @news247 δήλωσα πως στις εσωκομματικές εκλογές θα στηρίξω την Έφη Αχτσιόγλου, απαριθμώντας τους λόγους που καθόρισαν την επιλογή μου.

Όμως η προεκλογική περίοδος με αποκορύφωμα τις δηλώσεις της υποψήφιας Προέδρου την βραδιά της πρώτης Κυριακής, επαναδρομολογούν την πορεία μου. Η απαξίωση του 45% με χαρακτηρισμούς για το «θολό» αποτέλεσμα και την έλλειψη σοβαρότητας των ψηφοφόρων με προβλημάτισαν ιδιαίτερα.

Σέβομαι την πλειοψηφία και θεωρώ ότι πρέπει να ακούμε προσεχτικά αυτό που προσπαθεί να μάς πει, χωρίς να την ακυρώνουμε επειδή απλά δεν μάς αρέσουν τα νούμερα.

Λίγο αργότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης αντί να σχολιάσει επικριτικά τους συνυποψήφιους του, επέλεξε να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του για την τραγωδία στη Λιβύη – κάτι που πιστώνεται θετικά στην προεκλογική του πορεία.

Μόνον οι ανόητοι αγκιστρώνονται στην αρχική τους επιλογή και δεν την επαναξιολογούν όταν τα δεδομένα αλλάζουν.

Επί προσωπικού, δεν έχω πολιτικές βλέψεις, δεύτερες σκέψεις και υστεροβουλίες. Δεν μπήκα στην Πολιτική για να κάνω καριέρα, αλλά για να προσφέρω ό,τι μπορώ στον πολύπαθο τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με καθαρό μυαλό και με το χέρι στην καρδιά στηρίζω τον Στέφανο Κασσελάκη και συντάσσομαι στο πλευρό του!

Έλενα Ακρίτα».