Τασούλας: Η συμπεριφορά του πληρώματος απέναντι στον 36χρονο επιβάτη ήταν δολοφονική και αποκρουστική

Τασούλας: Η συμπεριφορά του πληρώματος απέναντι στον 36χρονο επιβάτη ήταν δολοφονική και αποκρουστική

Τι είπε ο Πρόεδρος της Βουλής για τα φαινόμενα βίας

Η συμπεριφορά του πληρώματος του «Blue Horizon» απέναντι στον 36χρονο επιβάτη που σπρώχτηκε στη θάλασσα του πειραϊκού λιμανιού με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, ήταν δολοφονική και αποκρουστική όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας κατά την διάρκεια των εργασιών της Βουλής των Εφήβων, και ειδικότερα κατά τη συζήτηση με τίτλο «Αφοπλίζοντας τη βία».

«Βία και δολοφονία ήταν η συμπεριφορά απέναντι σε έναν άνθρωπο, στον οποίο όχι απλώς δεν επετράπη να επιβιβαστεί σε πλοίο αλλά απωθήθηκε δολοφονικά από ανθρώπους της διπλανής τελικά πόρτας, οι οποίοι κατέφυγαν σε αυτή την αποκρουστική συμπεριφορά η οποία είχε αυτό το ανείπωτο αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Τασούλας.

Και πρόσθεσε: «Περικυκλωμένοι από τη βία, αποφασίσαμε να αντιδράσουμε. Και εσείς, η επόμενη γενιά που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας, σήμερα είμαι βέβαιος ότι θα μας δώσετε την δική σας οπτική στην αντίδραση, σε αυτή την περιρρέουσα αποχαλινωμένη βία. Ο Θουκυδίδης λέει, ότι η βία θα επικρατεί όσο η ανθρώπινη φύση παραμένει ίδια. Είναι τεράστιο στοίχημα να καταπολεμήσουμε τη βία. Και μόνο ο πολιτισμός την καταπολεμά. Γι’ αυτό και αξίζει που το θέμα σας σήμερα είναι η καταπολέμηση αυτού του φρικτού φαινομένου».

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου αναφέρθηκε και στον εκφοβισμό (bullying) που γίνεται στα σχολεία, τονίζοντας μιλώντας προς τα παιδιά πως «ούτε μαγκιά είναι ούτε παλικαριά» αλλά είναι «κτηνωδία και εξευτελιστική πράξη. Αυτοί που σήμερα κακοποιούν συμμαθητές τους ή μικρότερα παιδιά, γιατί συνήθως είναι άνανδροι, για να τους πάρουν το κινητό για να ανεβάσουν τη σκηνή που κακοποιούν τα παιδιά, θέλουν να πιστεύουν, μέσα στην απίστευτη πλάνη τους, ότι αυτό είναι ανδρισμός, ή παλικαριά, ή μαγκιά, ενώ είναι κατάπτωση, ενώ είναι ο εξευτελισμός του ανθρώπου, είναι κτηνωδία. Όταν κάνεις μπούλινγκ δεν κάνεις ούτε μαγκιά, ούτε παλικαριά. Κάνεις μια εξευτελιστική πράξη, η οποία είναι κατακριτέα και την οποία, είμαι βέβαιος στη περιγραφή σας θα ερμηνεύσετε και θα προτείνετε τρόπους αντιμετώπισης».