Ζέρβας: Η τραγική επικαιρότητα έχει αλλάξει τις εκδηλώσεις που είχαμε προγραμματίσει για την ΔΕΘ

Ζέρβας: Η τραγική επικαιρότητα έχει αλλάξει τις εκδηλώσεις που είχαμε προγραμματίσει για την ΔΕΘ

«Οι πλημμύρες σε Μαγνησία και Θεσσαλία θα οδηγήσουν σε αναπροσαρμογή του σχεδιασμού για τη ΔΕΘ που έκανε το Μέγαρο Μαξίμου»

Για τα όσα πρόκειται να διαδραματιστούν στη φετινή ΔΕΘ μίλησε το πρωί της Πέμπτης (7/9) ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «η τραγική επικαιρότητα έχει αλλάξει τις εκδηλώσεις που είχαμε προγραμματίσει».

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» ο Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε στα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την κεντρική Ελλάδα, τονίζοντας πως προτεραιότητα αποτελεί η ανθρώπινη ζωή, ενώ το βλέμμα είναι στραμμένο στην επόμενη ημέρα, ώστε να «επανέλθει η ζωή, η ασφάλεια και η οικονομία της περιοχής», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, διαβεβαίωσε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι στη διάθεση των ανθρώπων στις πληγείσες περιοχές με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει.

«Όλα δείχνουν πως οι πλημμύρες σε Μαγνησία και Θεσσαλία λόγω της κακοκαιρίας Daniel θα οδηγήσουν σε αναπροσαρμογή του σχεδιασμού για τη ΔΕΘ που έκανε το Μέγαρο Μαξίμου» είπε.

«Είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και δράσεις, ωστόσο οι αλλαγές είναι επιτακτικές λόγω της τραγικής επικαιρότητας» συμπλήρωσε.

Η ΔΕΘ, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αποτελεί απολογισμό για την πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία «τα τελευταία 4 χρόνια έχει σημειώσει τεράστια βήματα, ωστόσο υπάρχουν παθογένειες και προκλήσεις», όπως το γεγονός ότι το μετρό της πόλης δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία.