Νίκος Παππάς: Οι πρώτες εκατό ημέρες θα δώσουν τον τόνο της αιχμηρής αλλά και σοβαρής αντιπολιτευτικής μας στάσης

Νίκος Παππάς: Οι πρώτες εκατό ημέρες θα δώσουν τον τόνο της αιχμηρής αλλά και σοβαρής αντιπολιτευτικής μας στάσης

«Θα είναι το πρώτο βήμα της επερχόμενης νίκης μας»

«Το όραμά μας αφορά το αύριο της δημοκρατικής παράταξης, η οποία εκτείνεται από την Αριστερά ώς το Κέντρο, όπως έχουμε συμφωνήσει ομόφωνα στη διακήρυξή μας. Αυτή η παράταξη μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στις επόμενες εκλογές επί της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη», υπογραμμίζει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

«Στόχος μας είναι να καταστούμε κόμμα των μελών, όπως ακριβώς έχουμε συμφωνήσει αλλά δεν έχουμε υλοποιήσει. Ένα κόμμα, μία παράταξη, όπου οι αποφάσεις των μελών υλοποιούνται από τις δομές. Ένα κόμμα, μία παράταξη, όπου οι δομές δεν υπάρχουν για να καταστέλλουν ή να λειτουργούν ως "άβατα"», σημειώνει.

Σχετικά με τη διεύρυνση, αναφέρει πως είναι «ένας στόχος ομόφωνα ψηφισμένος, που υλοποιήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από το 2012 και μας έφερε ώς τη διακυβέρνηση». «Μπορεί τα τελευταία χρόνια να "κοντοσταθήκαμε", αλλά πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής. Προχωράμε μπροστά. Η άποψη που λέει ότι επρόκειτο για έναν "ασπόνδυλο πολυσυλλεκτισμό" είναι απλά λάθος», τόνισε καλώντας «κάθε αριστερό, προοδευτικό, δημοκράτη πολίτη να δώσει το "παρών" στην επιλογή της πορείας της προοδευτικής παράταξης της χώρας».

Ερωτηθείς σχετικά με τις αιτίες της ήττας, σημείωσε: «Η αλήθεια είναι ότι στις εκλογές προσήλθαμε με μία ημιθανή πρόταση διακυβέρνησης, από τη στιγμή που την απέρριψαν ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, που ξόδεψαν έτσι την ευκαιρία της απλής αναλογικής. Στη μάχη προσήλθαμε με ένα ακόμα αρνητικό χαρακτηριστικό. Με την εικόνα του "καλού διαπραγματευτή", που γεννά μνήμες αγωνίας και διαπραγμάτευσης».

«Οι πρώτες εκατό ημέρες θα δώσουν τον τόνο της αιχμηρής αλλά και σοβαρής αντιπολιτευτικής μας στάσης απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που εκκαθαρίζει την αγορά και την κοινωνία, που έχει γίνει χορηγός όσων κερδοσκοπούν και όσων πετούν τον κόσμο έξω από το σπίτι του, που ανοίγει τον δρόμο της περαιτέρω εξαθλίωσης των εργαζομένων. Οι πρώτες εκατό ημέρες θα είναι το πρώτο βήμα της επερχόμενης νίκης μας», κατέληξε ο Ν. Παππάς.