ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε το κίνημα των πολιτών για τις ελεύθερες παραλίες – Υποκριτική η στάση της ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε το κίνημα των πολιτών για τις ελεύθερες παραλίες – Υποκριτική η στάση της ΝΔ

«Η ΝΔ επί 4 χρόνια έβαζε πλάτη στην ανομία και την αυθαιρεσία και μόλις σήμερα εμφανίζεται δήθεν αμείλικτη»

«Στηρίζουμε το κίνημα των πολιτών για τις ελεύθερες παραλίες και για τον δημόσιο χώρο και απαιτούμε ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι φθηνά και εφήμερα επικοινωνιακά παιχνίδια», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση του.

Αναφέρει ειδικότερα, ότι «οι κινητοποιήσεις των πολιτών για τις ελεύθερες παραλίες, που ξεκίνησαν από την Πάρο και πλέον εξαπλώνονται σε όλο και περισσότερα νησιά, αναδεικνύουν την σημασία και το αποτέλεσμα που μπορούν να έχουν οι καθημερινές μάχες της κοινωνίας υπέρ του δημόσιου χώρου». Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει, ότι όμως παράλληλα, αναδεικνύεται «και η υποκρισία της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία επί 4 χρόνια έβαζε πλάτη στην ανομία και την αυθαιρεσία και μόλις σήμερα - ενώ έχει ήδη μπει ο Αύγουστος - εμφανίζεται δήθεν αμείλικτη».

Υπογραμμίζει ότι «άλλωστε, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι που με τον νόμο 4688 του 2020 για την τουριστική ανάπτυξη περιόρισε δραστικά τους ελεύθερους χώρους στις παραλίες, καθώς και τις κυρώσεις για τους παραβάτες, σε αντίθεση με τον νόμο 4607 του 2019 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».