ΣΥΡΙΖΑ: Η παραίτηση Μηταράκη και η «δυσαρέσκεια» για τον κ. Πατούλη, δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Η παραίτηση Μηταράκη και η «δυσαρέσκεια» για τον κ. Πατούλη, δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες Μητσοτάκη

«Το μέγεθος της καταστροφής και το πλήγμα στο κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών είναι τεράστιο»

«Η χώρα ζει μια τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη για ''ετοιμότητα'' κατέρρευσαν», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας ότι «αποκαλύφθηκε η πλήρης ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους να προστατεύσει από τη φωτιά, ακόμη και ευαίσθητες στρατιώτες εγκαταστάσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του με την παραίτηση του κ. Μηταράκη για ''προσωπικούς λόγους'' και την ''δυσαρέσκεια'' για τις ζεϊμπεκιές του κ. Πατούλη, είναι γελασμένος. Η κοροϊδία έχει και τα όριά της».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως «το μέγεθος της καταστροφής και το πλήγμα στο κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών είναι τεράστιο για φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια». Υπογραμμίζει, τέλος, ότι «η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί σχέδιο για την πολιτική προστασία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση, όπως αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία».