Παππάς: «Ή πάμε από την αριστερά ως το κέντρο για τη νίκη ή πάμε στο λιμάνι της ριζοσπαστικής αριστεράς»

Παππάς: «Ή πάμε από την αριστερά ως το κέντρο για τη νίκη ή πάμε στο λιμάνι της ριζοσπαστικής αριστεράς»

«Χάσαμε κομμάτι του εκλογικού σώματος που χαρακτηρίζεται ως κέντρο και δεν μπορούμε ενώπιον αυτού του μείζονος πολιτικού γεγονότος να μιλάμε για ψευτοδιλήμματα»

«Ήταν μία θεσμική απρέπεια εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη. Ήρθε, είπε ότι συλλυπάται -προφανώς αναγνωρίζουμε ότι ειλικρινώς το κάνει αυτό-, αλλά η λύπη και η ανάληψη ευθύνης σημαίνει και απαντήσεις στην αντιπολίτευση. Κάτι τέτοιο δεν είχαμε», είπε ο Νίκος Παππάς για τη χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό City 106,1 της Θεσσαλονίκης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε ακόμα, ότι «ακούστηκαν ποικίλες κριτικές, για το τι δεν έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του από το 2019 και μετά, αλλά απαντήσεις δεν πήραμε. Και είχαμε μόνο τη γνωστή κοινοβουλευτική ασπίδα του κ. Μητσοτάκη, τον κ. Βορίδη, να επιτίθεται στην αντιπολίτευση, επειδή εντόπισε αυτή τη θεσμική απρέπεια».

Μιλώντας για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, υποστήριξε ότι δεν έδωσε τον λόγο στον Σωκράτη Φάμελλο μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη «για να μην υπάρξει η παραμικρή ανάληψη ευθύνης. Και για τα χιλιάδες οργανικά κενά στην πυροσβεστική και για την απαξίωση της δασικής υπηρεσίας και για τον παλαιωμένο εξοπλισμό και για το δόγμα το οποίο απλώς εκκενώνει και περιμένει τα εναέρια μέσα να σβήσουν τη φωτιά πολύ αργότερα από το χρονικό σημείο από όπου αυτή έχει γίνει ανεξέλεγκτη». Πρόσθεσε, ότι «δεν υπάρχει επιχειρησιακός σχεδιασμός παρέμβασης, άμεσης και γρήγορης και για αυτό πληρώνουμε αυτό που πληρώνουμε».

Αναφερθείς στις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς τόνισε πως «το επίδικο είναι αν θα μπορέσουμε να ξανασυναντήσουμε τον κόσμο που εγκατέλειψε την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε άλλες επιλογές». Σχολίασε ότι «όποιος δεν βλέπει αυτό το τεράστιο πολιτικό γεγονός, αυτή την τεράστια πολιτική μετατόπιση, απλώς εθελοτυφλεί». «Χάσαμε πολίτες, κομμάτι του εκλογικού σώματος που χαρακτηρίζεται ως κέντρο, κεντροαριστερό, μετριοπαθές, προοδευτικό, χάσαμε μεγάλα κομμάτια της νεολαίας και δεν μπορούμε ενώπιον αυτού του μείζονος πολιτικού γεγονότος να μιλάμε για ψευτοδιλήμματα», πρόσθεσε. Τόνισε ότι «η παράταξή μας, ή θα εκφράσει το εύρος των δυνάμεων από την αριστερά ως το κέντρο, όπως λέει η διακήρυξή μας ή θα περιοριστεί στο ασφαλές λιμάνι της ριζοσπαστικής αριστεράς, το οποίο δεν είναι επαρκές για να διεκδικήσουμε τη νίκη».