ΣΥΡΙΖΑ: Είναι τραγικό εν έτει 2023 άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους αβοήθητοι περιμένοντας ένα ασθενοφόρο

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι τραγικό εν έτει 2023 άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους αβοήθητοι περιμένοντας ένα ασθενοφόρο

«Η ΝΔ επιμένει στην απαξίωση του ΕΣΥ και περιορίζεται σε πρόχειρες λύσεις»

«Μία ημέρα μετά την επικοινωνιακή φιέστα του κ. Μητσοτάκη στο Υπουργείο Υγείας και λίγες ώρες μετά την έκδοση ΠΝΠ για στελέχωση του ΕΚΑΒ από την Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έγινε γνωστό ότι ένας ακόμη συμπολίτης μας, αυτή τη φορά στο Περιστέρι, έχασε τη ζωή του περιμένοντας το ΕΚΑΒ», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Είναι τραγικό, εν έτει 2023, άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους αβοήθητοι περιμένοντας ένα ασθενοφόρο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, όταν η ΝΔ κυβερνά εδώ και τέσσερα χρόνια χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς και έχοντας δαπανήσει δεκάδες δισεκατομμύρια», τονίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, που επικαλέστηκε η ΕΡΤ, η κλήση των συγγενών του 52χρονου έγινε περίπου στη 01:00 του περασμένου Σαββάτου από το Περιστέρι. Εκείνη την ώρα, στη βάρδια στο λεκανοπέδιο ήταν 30 ασθενοφόρα και τρεις Κινητές Μονάδες του ΕΚΑΒ και ήταν όλα σε διακομιδές ασθενών. Μετά από 47 λεπτά, το ΕΚΑΒ ενημέρωσε την οικογένεια του ασθενούς, ότι ασθενοφόρο βρίσκεται καθοδόν, αλλά οι συγγενείς απάντησαν, ότι τον είχαν μεταφέρει σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση, ως προς την αξιολόγηση των περιστατικών, τα οποία ήταν υπό διακομιδή, μετά τη συγκεκριμένη κλήση. Στο Περιστέρι επιχειρούσαν εκείνη την ώρα πέντε ασθενοφόρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, ότι η ΝΔ «επιμένει στην απαξίωση του ΕΣΥ και περιορίζεται σε πρόχειρες λύσεις», σημειώνοντας πως «η πεισματική άρνηση για προσλήψεις επιβεβαιώνει ότι ο στόχος της ΝΔ δεν είναι άλλος από την είσοδο ιδιωτών και στο ΕΚΑΒ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται ότι μαζί με την κοινωνία θα δώσει τη μάχη για το αυτονόητο δικαίωμα όλων των ανθρώπων σε δημόσια και ποιοτική υγειονομική περίθαλψη», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.