Τεμπονέρας: «Με αυτές τις διαδικασίες δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ»

Τεμπονέρας: «Με αυτές τις διαδικασίες δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ»

Ποιες προϋποθέσεις έθεσε για να κατέβει στην κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα

«Φουντώνει» η μάχη της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο εκ των φημολογούμενων υποψηφίω, Διονύσης Τεμπονέρας, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη διαδικασία εκλογής προέδρου τονίζοντας πως δεν θα συμμετάσχει. Ποιος όρους έθεσε ως προϋποθέσεις για να διεκδικήσει το χρίσμα;

«Δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω στην εκλογή προέδρου από μια διαδικασία που δεν με βρίσκει σύμφωνο. Μπορώ να συμμετάσχω σε μια διαδικασία από ένα συνέδριο το οποίο θα αποτυπώσει θέσεις και ιδεολογική ταυτότητα. Αν προσδιοριστούν αυτά μετά υπάρχει διαδικασία εκλογής προέδρου», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, πρόσθεσε πως «κατέθεσα μια δική μου πρόταση για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ακολουθήσει μια διαδικασία επαναπροσδιορισμού».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «παραμένω μέλος και θα δώσω τη μάχη για να βοηθήσω το κόμμα να μεταβεί στην επόμενη ημέρα», ο κ. Τεμπονέρας σχολίασε με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών τα τελευταία 24ωρα ότι «όλα αυτά συμβαίνουν γιατί δεν έχει ανοίξει συντεταγμένα μια προσυνεδριακή διαδικασία. Γίνονται οι συζητήσεις στη βάση τοποθετήσεων στελεχών και όχι οργανωμένα».

Αναφορικά με τη βαριά εκλογική ήττα της 25ης Ιουνίου σχολίασε χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε απλώς, έχει υποστεί μια στρατηγική ήττα. Ένα κόμμα έχασε το 50% της εκλογικής του δύναμης και δεν μπορούμε να λέμε ότι ευθύνεται η απλή αναλογική ή τα ΜΜΕ».