ΣΥΡΙΖΑ: Ο… χάρτης για την εκλογή νέου προέδρου – Οι επίδοξοι «δελφίνοι»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο… χάρτης για την εκλογή νέου προέδρου – Οι επίδοξοι «δελφίνοι»

Τα επόμενα βήματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα

Μέσα στα επόμενα 24ωρα και πιθανότατα το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να δρομολογήσει τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου από την βάση του κόμματος. Ήδη, έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια οι επίδοξοι... δελφίνοι για την αρχηγία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα εκλέξει νέο επικεφαλής της, ώστε να εκπροσωπείται το κόμμα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενόψει και της τριήμερης συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στην εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος. Αναφέρθηκε δε στην ανάγκη επανίδρυσης του κόμματος, με βαθειά ανανέωση, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι πιθανοί υποψήφιοι

Στον ΣΚΑΪ μεταδόθηκε κούρσα για την αναζήτηση του προσώπου που θα διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος μετά την παραίτησή του έχει ξεκινήσει και ήδη ορισμένα ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι.

Έφη Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου θεωρείται από πολλούς το μεγαλύτερο φαβορί για τη διαδοχή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η κυρία Αχτσιόγλου έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα τόσο ως υπουργός Εργασίας όσο και ως τομεάρχης Οικονομικών. Πρόκειται για ένα πρόσωπο φρέσκο και δυναμικό που παραμένει άφθαρτο.

Αλέξης Χαρίτσης

Ο Αλέξης Χαρίτσης είναι επίσης ένα από τα επικρατέστερα ονόματα για την διαδοχή. Ο ίδιος έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις τόσο ως τομεάρχης Ανάπτυξης, αλλά και για τον τρόπο που χειρίστηκε στο ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τόσο ο κ. Χαρίτσης όσο και η κυρία Αχτσιόγλου θεωρούνται από κάποιος πως αποτελούν το μέλλον για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και για το λόγο αυτό είχε προταθεί κάποια στιγμή στον Αλέξη Τσίπρα να τους τοποθετήσει στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρείται επίσης πιθανό πρόσωπο για την ηγεσία του κόμματος. Η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε κάποιο δικό της πρόσωπο απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, μένει τώρα να αποφασιστεί αν πράγματι θα μπει στην κούρσα της διαδοχής μετά την παραίτηση του Αλέξη Τρίπρα. Η απόφαση αναμένεται να παρθεί το ερχόμενο Σάββατο όπου η αριστερή πτέρυγα συνεδριάζει.

Ρένα Δούρου

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, είναι επίσης ένα από τα πιθανά ονόματα για την ηγεσία. Μάλιστα η κυρία Δούρου είχε έρθει δεύτερη σε ψήφους στο περσινό συνέδριο του κόμματος, πίσω από την Έφη Αχτσιογλου.

Διονύσης Τεμπονέρας

Ο 42χρονος εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, είναι επίσης από τα πρόσωπα που συζητιούνται έντονα αν και ο ίδιος δεν έχει εκφραστεί. Ωστόσο, ανάμεσα στις δυο εκλογικές μάχες, της 21ης Μάϊου και της 25ης Ιουνίου ήταν το πρόσωπο που ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παύλος Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης είναι και εκείνος πιθανό πρόσωπο για την ηγεσία, αν και δεν αποκλείεται να προκαλέσει αντιδράσεις,