Τους αιφνιδίασε όλους ο Αλέξης Τσίπρας – Το παρασκήνιο της παραίτησής του

Τους αιφνιδίασε όλους ο Αλέξης Τσίπρας – Το παρασκήνιο της παραίτησής του

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Η σημερινή απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για να παραιτηθεί από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, την γνώριζαν πολύ λίγοι στο κόμμα. Μάλιστα, μετά την εκλογική ήττα της 25ης Ιουνίου τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν στην Κουμουνδούρου, ενώ ο κ. Τσίπρας κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του σε σχέση με τις αποφάσεις του

Όπως ανέφερε ο συντάκτης της ΕΡΤ Γιάννης Φασουλάς: «Συνομίλησα με κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και όταν τον ρώτησα εάν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει από την ηγεσία ο κ. Τσίπρας σε μία αποστροφή του λόγου του μου είπε “ελπίζω να μην το κάνει”. Ήθελαν να ξεκαθαρίσει το τοπίο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας».

Εξάλλου ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του από το Ζάππειο επισήμανε ότι «είναι ανάγκη επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ, που αυτό όπως είπε «αποτελεί προτεραιότητα». Ενώ σε άλλο σημείο, στην αρχή της δήλωσής του είπε πως έχει την εμπειρία τις αποφάσεις να μην τις λαμβάνει εν θερμώ, να τις παίρνει με ψυχραιμία και γι΄αυτό εδώ και τρεις ημέρες ο κ. Τσίπρας κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του.

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Έως το Σαββατοκύριακο, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, που θα δρομολογήσει τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου από την βάση του κόμματος, Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα εκλέξει νέο επικεφαλής.

Η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου

Τώρα θα πρέπει να συγκλιθούν τα όργανα του κόμματος, για να αποφασίσουν την διαδικασία. Η πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή για να καθορίσει τι ακριβώς θα γίνει, γιατί θα υπάρχουν υποψηφιότητες και θα πρέπει να κατατεθούν

Ο λόγος είναι τώρα στην Πολιτική Γραμματεία και κυρίως στην Κεντρική Επιτροπή, ώστε να καθορίσουν την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και πως θα χαραχτεί.