Ξέσπασμα Μιχαλολιάκου κατά Κασιδιάρη για τον… εθνικισμό και τους «Σπαρτιάτες»

Ξέσπασμα Μιχαλολιάκου κατά Κασιδιάρη για τον… εθνικισμό και τους «Σπαρτιάτες»

«Θέλησε να κάνει σόου με τη βοήθεια των καναλιών ως αδικημένος, για να υποστηρίξει τελικά το κόμμα Σπαρτιάτες» δήλωσε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Η είσοδος του κόμματος «Σπαρτιάτες» στη Βουλή προκάλεσε την έκρηξη του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος έβαλε στο στόχαστρο του το άλλοτε πρωτοπαλίκαρό του, τον υπαρχηγό του και εκπαιδευτή των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη.

«Επί 6 ολόκληρους μήνες απόλαυσε, όντας φυλακισμένος ο Ηλίας Κασιδιάρης, κάποτε Χρυσαυγίτης και παντελώς άγνωστος πριν τη Χρυσή Αυγή, πρωτοφανή δημοσιότητα και προβολή από κανάλια και εταιρίες δημοσκοπήσεων. Είχε στη διάθεση του λογαριασμό στο YouTube, στο Twitter, ενώ εμένα μου έριξαν και το προσωπικό ακόμη ιστολόγιο τρεις ημέρες μόλις πριν τις εκλογές», είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει γίνει «κόκκινο πανί» για τον άλλοτε αρχηγό του. Όσο πανηγυρίζει και σχεδιάζει ψύχραιμα τις επόμενες κινήσεις του, τόσο όπως φαίνεται φουντώνει τον Νίκο Μιχαλολιάκο. «Θέλησε να κάνει σόου με τη βοήθεια των καναλιών ως αδικημένος, για να υποστηρίξει τελικά το κόμμα Σπαρτιάτες, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τον εθνικισμό», δήλωσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν του έχει απαντήσει. Για εκείνον προτεραιότητα είναι η αίτηση αποφυλάκισης, την οποία θα έχει δικαίωμα να υποβάλει τον Φεβρουάριο του 2024. Το αν θα αποφυλακιστεί τελικά ο Ηλίας Κασιδιάρης, θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έχεικαταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών, ωστόσο νομικοί κύκλοι εκτιμούν, ότι δύσκολα θα την εκτίσει όλη, καθώς έχει μεροκάματα μάσα στις φυλακές, τα οποία του μειώνουν την ποινή.

Τους δικούς τους υπολογισμούς κάνουν την ίδια ώρα και οι υπόλοιποι του ηγετικού πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης, ο Γιάννης Λαγός στις φυλακές Κορυδαλλού, με τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Χρήστο Παππά και τον Ηλία Παναγιώταρο να παραμένουν στις φυλακές Δομοκού. Οι σχέσεις τους όπως ανέφεραν στην εκπομπή Live News καλά πληροφορημένες πηγές, είναι τουλάχιστον ψυχρές.

«Το τενεκεδένιο στέμμα τους θα σκουριάσει, αλλά η Χρυσή Αυγή των Ελλήνων θα μείνει. Τα ΜΜΕ του κατεστημένου, αγκάλιασαν με στοργή αυτόν τον τραγέλαφο, που εμφάνισαν ως "διάδοχο της Χρυσής Αυγής"», είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος για το κόμμα «Σπαρτιάτες». Αιχμές άφησε ο Νίκος Μιχαλολιάκος και για τον Γιάννη Λαγό, ενώ από τα βέλη του δεν γλιτώνει ούτε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών. «Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του προέδρου του κόμματος αυτού, Στίγκα, ο οποίος είπε, ότι ποτέ δεν ήλθε στην Χρυσή Αυγή, γιατί απεχθανόταν την βία. Ο ίδιος ο Στίγκας όμως είχε πάει στο κόμμα του πρώην βουλευτού Γιάννη Λαγού και δέχθηκε τη στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη. Αυτοί δεν ήταν Χρυσή Αυγή, που δήθεν απεχθανόταν;», υπογράμμισε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Επιμένω ότι το στέμμα τους είναι τενεκεδένιο και ο καιρός θα δείξει, ποιοι κάναν λάθος, ποιοι πρόδωσαν την ιδέα, στην οποία υποτίθεται ότι πίστευαν, αλλά δεν την πίστεψαν ποτέ. Αλήθεια, όλοι αυτοί που ψήφισαν μαζί με "Έλληνες ανεξαρτήτως χρώματος" και έτυχε να είναι σε κάποια από τις μεγαλειώδεις πορείες με τις δάδες, με τις γαλανόλευκες και τα μαυροκόκκινα λάβαρα της Χρυσής Αυγής, δεν ντρέπονται;», λέει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.