Εκλογές 2023: Περίπου 5.500 περισσότεροι απόδημοι σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου ψηφίζουν το Σάββατο ανά τον κόσμο

Εκλογές 2023: Περίπου 5.500 περισσότεροι απόδημοι σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου ψηφίζουν το Σάββατο ανά τον κόσμο

Σε ποιες περιοχές δημιουργούνται επιπλέον εκλογικά τμήματα σύμφωνα με τον γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη

Στην ψήφο των αποδήμων Ελλήνων ενόψει των εθνικών εκλογών της Κυριακής αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννης Χρυσουλάκης μιλώντας σήμερα στη δημόσια τηλεόραση.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 24 Ιουνίου, αύριο δηλαδή, σε 35 χώρες. «Οι Έλληνες εκλογείς οι οποίοι διαμένουν εκτός ελληνικής επικράτειας θα έχουν και πάλι τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους στο εξωτερικό, σε εφαρμογή του νόμου 4648 που ψηφίστηκε το 2019», σημείωσε, προσθέτοντας πως θα λειτουργήσουν 102 εκλογικά τμήματα σε 82 πόλεις, σε 35 κράτη εντός και εκτός Ευρώπης.

Όπως είπε, «οι εγγεγραμμένοι αυτή τη φορά είναι 25.610, δηλαδή 2.755 περισσότεροι από την προηγούμενη φορά που ψήφισαν στις 20 Μαΐου», υπενθυμίζοντας ότι οι εκλογές στον απόδημο Ελληνισμό ξεκινάνε το Σάββατο στις 7 η ώρα το πρωί έως τις 7 το βράδυ τοπική ώρα, ώστε να συλλέγουν οι φάκελοι με τα ψηφοδέλτια και να βγουν εγκαίρως τα αποτελέσματα.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των αποδήμων που θα ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου αποκάλυψε ότι στο μεσοδιάστημα από τις εκλογές της 21ης Μαΐου ενεγράφησαν περίπου 5.500 επιπλέον, μεταξύ των δύο εκλογών, ενώ αυτοί που έκαναν αναστολή του δικαιώματός τους είναι περίπου 2.500, γεγονός που σημαίνει ότι κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην Ελλάδα, καθώς θα βρίσκονται στη χώρα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι καθώς δημιουργήθηκαν επιπλέον εκλογικά τμήματα σε Λονδίνο, σε Λουξεμβούργο και πιθανότατα να άλλαξε το σημείο το οποίο ψηφίζουν θα είναι καλό να επισκεφθούν προηγουμένως την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» για να είναι βέβαιοι ότι στο εκλογικό τμήμα όπου πάνε και να έχουν μαζί τους την ελληνική αστυνομική ταυτότητα ή το ελληνικό διαβατήριό τους.