Εκλογές 2023: Ο Σπύρος Πνευματικός εκτός των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας – Η δήλωση Μητσοτάκη

Εκλογές 2023: Ο Σπύρος Πνευματικός εκτός των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας – Η δήλωση Μητσοτάκη

Τον «έκαψαν» οι δηλώσεις του για τους ασθενείς με καρκίνο

Εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας τίθεται ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια, Σπύρος Πνευματικός μετά τις δηλώσεις του για διαλογή των καρκινοπαθών ασθενών και παρά την αναδίπλωση και τη συγνώμη με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι παρερμηνεύτηκαν και διαστρεβλώθηκαν από κάποιους.

Είχε προηγηθεί χθες το οργισμένο τηλεφώνημα του γραμματέας της ΝΔ, Παύλου Μαρινάκη στον ίδιο, όπου και του ζητούσε να βγάλει διορθωτική ανακοίνωση.

Και μπορεί το φάλτσο αυτό να οδήγησε στον εκπρόσωπο της ΝΔ Άκη Σκέρτσο να στείλει μήνυμα στα γαλάζια στελέχη να «μην αυτοσχεδιάζουν» και να αρκούνται στις κεντρικές θέσεις του κόμματος, ωστόσο βγήκε νωρίς σήμερα η κόκκινη κάρτα, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν επιτρέπει παραφωνίες, ειδικά σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα.

«Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες… Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική Μάχη και σε περίπτωση που εκλέγει να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βόρεια Εύβοια όπου περιοδεύει.

Οι δηλώσεις και οι διευκρινίσεις

Ο Σπύρος Πνευματικός δήλωσε την Πέμπτη (8/6) ότι «για ένα καρκινοπαθή τελικού σταδίου πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται…».

Ο ίδιος προέβη σε διευκρινιστική δήλωση στη συνέχεια μετά από επικοινωνία που είχε με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη ο οποίος τον κάλεσε στο τηλέφωνο κι εξέφρασε την έντονη δυσφορία του.

Σε ανάρτησή του στα social media ανέφερε:

«Σήμερα το πρωί, είχα μία συζήτηση επιστημονικού καθαρά περιεχομένου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πάνω στα θέματα της υγείας. Δυστυχώς, κάποια από τα λεγόμενά μου, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχα να αναλύσω ένα τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν.

Ως δημόσιος λειτουργός της υγείας, όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, έχω αποδείξει εμπράκτως την αγάπη μου προς τον ασθενή και την ξεκάθαρη και βαθιά πεποίθησή μου ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και αποτελεί απόλυτη αξία. Με αυτό τον γνώμονα κινήθηκα πάντα κι αυτό αποτελεί απαράβατη αρχή για μένα και στην επιστημονική μου προσφορά, αλλά και στην πολιτική μου δραστηριότητα.

Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας».