Πνευματικός: «Συγγνώμη αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν περιθώριο παρερμηνείας»

Πνευματικός: «Συγγνώμη αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν περιθώριο παρερμηνείας»

Ο γραμματέας της ΝΔ φέρεται ν ακάλεσε τον υποψήφιο βουλευτή Ευβοίας και του εξέφρασε την έντονη δυσφορία του

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης ο καθηγητής Ιατρικής και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, Σπύρος Πνευματικός, αναφορικά με τα όσα είχε πει το πρωί στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 για επιλογή ασθενών ανάλογα με το κόστος θεραπείας.

Ο κ. Πνευματικός αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ότι κάποια από τα λεγόμενά του παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν «μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν», ενώ ζητά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά του άφησαν περιθώριο παρερμηνείας. Τα όσα είπε ο κ.Πνευματικός προκάλεσαν αντιδράσεις, ενώ η καθηγήτρια Ιατρικής και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, μίλησε για αποκάλυψη σχεδίου της ΝΔ για διαλογή ασθενών ανάλογα με το κόστος θεραπείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης κάλεσε τον κ. Πνευματικό στο τηλέφωνο και του εξέφρασε την έντονη δυσφορία του. Κατόπιν της επικοινωνίας ο Πνευματικός έβγαλε την διευκρινιστική δήλωση, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής: «Σήμερα το πρωί, είχα μία συζήτηση επιστημονικού καθαρά περιεχομένου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πάνω στα θέματα της υγείας. Δυστυχώς, κάποια από τα λεγόμενά μου, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχα να αναλύσω ένα τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν.

Ως δημόσιος λειτουργός της υγείας, όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, έχω αποδείξει εμπράκτως την αγάπη μου προς τον ασθενή και την ξεκάθαρη και βαθιά πεποίθησή μου ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και αποτελεί απόλυτη αξία. Με αυτό τον γνώμονα κινήθηκα πάντα κι αυτό αποτελεί απαράβατη αρχή για μένα και στην επιστημονική μου προσφορά, αλλά και στην πολιτική μου δραστηριότητα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Πνευματικός.